Sevgi karşımızdaki insana duyduğumuz kalpten gelen ve onun kalbine giden, sözde kalmayıp eyleme dönüşen yoğunlaşmış duygu birikimidir.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor'un Direnişi: Moraller Yüksek, Düşme Potasından Uzaklaşma MücadelesiAfyonspor'un Direnişi: Moraller Yüksek, Düşme Potasından Uzaklaşma Mücadelesi

Sevgi karşımızdaki insana duyduğumuz kalpten gelen ve onun kalbine giden, sözde kalmayıp eyleme dönüşen yoğunlaşmış duygu birikimidir. Sevgi deyince, sadece karşı cinse karşı duyulan yoğun duygu birikimi demek değildir. Sevmeliyiz, öncelikle Allah’ı; sonrasında insanları ve diğer varlıkları. İnancımıza göre yaratılanı severiz, Yaratandan dolayı. İnsan severse şayet sevilmeyi de hak etmiştir. Sevgi tek taraflı olmaz, olursa da gerçek anlamda sevgi olmaz. Bu yüzdendir ki; insanın sevmesi de sevilmesi de kendi elindedir. Sevmeyen insanı da zorlamak kabul edilebilir bir durum değildir.Bazıları nasıl olsa daha sonra sever diye  beklenti içine girebiliyor veya sevmedikleri insanlara kızalarını gelin olarask verebiliyor. Ben sevmiyorum, istemiyorum dese de nasıl olsa daha sonraq seversin diye çocuklarının başalrını yakıyorlar. Bunların hepsi sevgisizlikten kaynaklanıyor. Kendi sevgisizliklerinin acısını çocuklarından çıkarıyorlar. Sevgi hayatın kaynağıdır, Yüce Allah bizi sevgiyle yaratmış ve bu güzel duyguyu kalbimize yerleştirmiştir. Sevgi olmasaydı hayatın anlamı olur muydu?..







14 Şubat Sevgililer Günü denilen takvim sayfasına geldiğimizde; bu günün bizi inancımızla, örfümüzle, kültürümüzle uzaktan yakından bir ilgisi yoktur. Dünyada örnek gösterilecek hiçbir sevgi hikayesi kalmamış gibi rahip Valentin’in aşk hikayesi öne çıkarılmaya çalışılmıştır. Biz örnek göstereceksek ve alacaksak, Yüce Allah’ın ‘Habibim’ dediği, bu fani dünyada sevgiden en çok nasiplenmiş Hz.Muhammed (s.a.v) i örnek almalı ve nesillere O’nu örnek göstermeliyiz. Kapitalizmin dayatmasına teslim olmamalıyız. Çılgın bir tüketim toplumu olduk çıktık, her şeyi tükettiğimiz gibi ömürlük sevdaları da bir güne indirgeyip tüketiyoruz. Sevdiğimize çiçek vermenin, hediye almanın tek günü 14 Şubat değildir; yılın her günü çiçek almak, hediye almak için uygundur.







Sinan Gündoğ’un enfes şiiri ile yazımızı tamalayalım:

Sevginin günü olmaz; sevgiler gönüldedir.

Sevgiler sözle olmaz, insanın kalbindedir.

Sevgi yılda bir kez olmaz, sevgiler ömürdedir.

Ondört şubatla değil, sevgiler aşkla dile gelir.

Hediyeler güller, sevgiye ölçü olmaz,

İçten gelen öpücüğün, yerini dolduramaz,

Sevgiler şubatın ondördünde hatırlanmaz,

Kalp kalbe karşı ise, sevenler ayrılamaz.

Ondört şubattan sonra; sevgiler bitiyor mu? 

Yılda bir günlük sevgi sizlere yetiyor mu? 

Hediyeler sadakatın yerini tutuyor mu? 

Leyla'lar, Mecnun'lar unutuluyor mu?

Aşkı tarif edemeyen; sevmesini ne bilecek? 

Aşkı tarif etmek için, hediye mi gerekecek? 

Ekmeğini zor bulan sevdiğine ne verecek? 

Sevmesini bilen insan; Ferhat gibi dağ delecek.

Bir günlük değil ömürlük sevgiler dileklerimle..



lokmanozkul@gmail.com

Lokman ÖZKUL

Eğitimci Yazar