"Sevgili Peygamberimiz'i sözde değil, özde anlamalıyız"

 

Cumhuriyet Halk Partisi Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Peygamberimiz’in (SAV) hayatıyla örnek olduğunu belirterek, barış, dostluk, kardeşlik, eşitlik, hakça paylaşım, doğruluk, dürüstlük gibi üstün ahlakı temsil eden Sevgili Peygamberimiz'in sözde değil, özde anlaşılması gerektiğini söyledi.

 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Afyonkarahisar Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlık Divanı Katip Üyesi Av. Burcu Köksal, Mevlid Kandili dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

FAKİRİN YANINDA VE ALÇAK GÖNÜLLÜ

Milletvekili Köksal, Peygamberimiz’in (SAV) fakirin, ezilenlerin ve mazlumun yanında olduğunu ifade ederek, "Sevgili Peygamberimiz (SAV) her zaman mazlumun, ezilenin ve fakirin yanında olmuş, gösterişten, büyük saraylardan, göğe meydan okuyan şaşaalı binalardan uzak durmuştur. Peygamberimiz alçak gönüllüğü ile halkının en değer verdiği kişi haline gelmiştir. Aynı zamanda hiçbir zaman krallık taslamamış, doğruluktan sapmamıştır. Sevgili Peygamberimiz (SAV) hayatıyla örnek olmuştur. Umarız ki günümüzde dini siyasete karıştıranlar, Peygamberimiz’i (SAV) örnek alır ve hareketlerine çekidüzen verirler.” dedi.

AHLAKİ DEĞERLERİN EN GÜZELLERİ PEYGAMBERİMİZ'DE TOPLANMIŞTIR

Sevgi, saygı, hoşgörü, doğruluk, dürüstlük, adalet ve hakkaniyet gibi insanı yücelten ahlaki değerlerin en güzellerinin Peygamberimiz'de (SAV) toplandığı kaydeden Köksal, "İnsanlığı ayakta tutan, insanı mükemmel kılan ve yücelten kuşkusuz ki ahlaki değerlerimizdir. Mevlid Kandili dolayısıyla bir kez daha hatırlayalım ki; barış, dostluk, kardeşlik, eşitlik, hakça paylaşım, doğruluk, dürüstlük gibi üstün ahlakı temsil eden Sevgili Peygamberimizi sözde değil özde anlama zarureti vardır. Bu vesileyle tüm yurttaşlarımızın ve İslam dünyasının mübarek Mevlid Kandili'ni en içten duygularımla tebrik ederek hayırlara vesile olmasını dilerim." ifadelerini kullandı.