Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2020 yılında ilan edilen “Sevgi Yılı “ projesinin başarıyla tamamlandığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.          

Gözden kaçırmayın

Jandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit OlduJandarma Uzman Çavuş Trajik Kazada Şehit Oldu

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, 2020 yılında ilan edilen “Sevgi Yılı “ projesinin başarıyla tamamlandığını söyleyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.             

                Afyonkarahisar genelinde sevginin bütünleştirici gücünü hâkim kılmak, gelecek nesillere aktarmak amacıyla başlatılan projenin amacına ulaştığına dikkat çeken Başkanımız Mehmet Zeybek; “Teknolojiyle büyüyen yeni nesilde sevgi, saygı, yardımlaşma gibi erdemlere yönelik farkındalık oluşturmak, amacıyla Valiliğimiz koordinesinde 2020 Sevgi Yılı Projesi hayata başarıyla tamamlandı.  Yılın son ayının teması da  “Şükür ve Teşekkür” dedi.

        Bu yıl bizi ayakta tutan iki önemli güce sahip olduğumuzu ifade eden Başkanımız; “Bu sene aileden kayıplar yaşadığımız; kâh çok üzülüp, kâh çok sevindiğimiz bir sene oldu. Anlatması zor; yaşaması, içinden geçmesi daha da zor dönemler diyebiliriz. Böyle zamanlardaysa insan sanırım biraz daha kendine, biraz daha gözleme düşüyor. Bugünlerde bizi ayakta tutan iki önemli güce sahip olmalıyız; şükür ve teşekkür!



                Şükretmek, bir anlamda kıymet bilmek ve insanın halinden memnun olması demektir. Allah’ın bize lütfetmiş olduğu sayısız nimet için ona minnettar olmak ve teşekkür etmektir. Şükreden insan, en zor durumlarda dahi sabırlı ve metanetli olur. Sahip oldukları ile yetinmeyi ve en zor durumunda dahi kendisinden daha zor durumdakiler ile paylaşmayı bilir. Şükür berekettir. Allah şükredenler için artıracağını söylemektedir: “Eğer şükrederseniz, ben de sizin için mutlaka artıracağım.”

                Her durumda şükretmeyi bilmeliyiz. Hatta öyle ki haksızlık ve vefasızlığa uğradığımız zaman bile şükretmeliyiz. “Rabbim! Haksızlığa uğradım ama haksızlık etmedim!” “Zulme uğradım ama zulmetmedim!” “Vefasızlık gördüm ama vefasızlık etmedim!” “Kandırıldım ama kandırmadım!” diyebilmek de insan için şükür sebebidir” dedi.

       Sevgi Yılı Projesine destek veren herkese teşekkür eden Başkanımız son olarak “Valiliğimiz koordinesinde sevgi, saygı ve kardeşliği pekiştirmek amacıyla 2020 Yılında başlayarak başarılı bir şekilde yürütülen Sevgi Yılı projesine destek olan başta Bakanımız Veysel Eroğlu olmak üzere Valimiz Gökmen Çiçek'e kamu kurumlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza hemşehrilerimize ve basın mensuplarımıza  gönülden teşekkür ederim.