Afyonkarahisar il genelinde "2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı» ilan edildi.



İlimizin bütün siyasetçilerini, kamu kurum ve kuruluş temsilcileri ile vatandaşları bir araya getirecek bu etkinlik Türkiye’de ilk defa yapılıyor.



Diğer illere de örnek olacak bu proje ile son derece zor ve sıkıntılı günlerden geçtiğimiz bu dönemde sevgi, saygı, kardeşlik ve muhabbet duyguları tekrar yeşerecek. Afyonkarahisar’dan yakılacak bu ışık 81 ilimize örnek olacak. Dünya genelinde hakim olan korku ve endişe ortamına karşı alınan bilimsel ve toplumsal önlemlerle birlikte günlük yaşama moral takviyesi yapılması hedefleniyor.



Hazırlanan Eylem Planı kapsamında bütün kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ile üniversiteler yıl boyunca Afyonkarahisar genelinde programlarını sürdürecekler. Her ay farklı bir konunun işleneceği, 2020 Sevgi Yılı Projesi, Afyonkarahisar’ın bütün ilçe, belde ve köylerinde de hayata geçirilecek. 12 ayrı konu başlığından oluşan proje çerçevesinde her ay farklı bir konu il genelinde çeşitli programlarla vatandaşları bir araya getirecek.



Mart ayının konusu: Selamı Yayalım…



Selamlaşmanın toplumumuzda yaygınlaşması, toplumsal huzurun ve kardeşlik duygularının pekişmesi, aynı zamanda komşuluk ilişkilerine, akraba bağlarına ve aile bireyleri arasındaki iletişime olumlu yönde katkı sağlaması için planlanan «2020 Afyonkarahisar Sevgi Yılı» etkinliklerinin dünyayı derinden sarsan Koronavirüs Krizi’nin topluma hakim kıldığı korku ve endişe ortamına da olumlu etki yapması hedefleniyor.



Kahraman milletimiz, birlik, beraberlik ve sevgi ile her türlü sıkıntıyı aşacak güçtedir.