Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, ATSO Meclisi’nin 2020 yılı Mayıs ayı olağan toplantısında güncel gelişmeler hakkında değerlendirmelerde bulundu.

 

Serteser’in açıklamaları şöyle:

 

  

Sayın Meclis Başkanım;

 

Sayın Divan;

 

Sayın Yönetim Kurulu Üyelerimiz;

 

Sayın Meclis Üyeleri;

 

Sizleri saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

 

Video konferans yöntemiyle yaptığımız bir Meclis Toplantımız’da daha sizlerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum. İnşallah en kısa sürede hizmet binamızdaki Meclis Toplantı Salonumuz’da bir araya gelerek, temas kurarak toplantımızı yaparız. O güzel günleri özledik.

 

  

Kontrollü Sosyal Hayat olarak tanımlanan yeni toplumsal düzene biz de ayak uyduruyoruz; ama dileğimiz yeni tip koronavirüsün etkisinin bir an önce silinmesidir.

 

 

Kıymetli Meclis Üyeleri;

 

Salı günü kutladığımız 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı’nı yeniden tebrik ediyorum. Bu vesile ile Cumhuriyetimiz’in kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve Milli Mücadele kahramanlarımızı rahmet ve minnetle anıyorum.

  

 

Yine Salı günü idrak ettiğimiz Kadir Geceniz’i, Pazar günü idrak edeceğimiz Ramazan Bayramınız’ı en içten dileklerimle kutluyorum. 81 ilimiz için açıklanan sokağa çıkma kısıtlaması dolayısıyla evde geçireceğimiz Ramazan Bayramımız’ın, sevdiklerinize, hemşehrilerimize, milletimize, İslam Alemi’ne ve tüm insanlığa öncelikle sağlık, mutluluk, huzur ve esenlikler getirmesini diliyorum.

 

 

 Sayın Meclis Üyeleri;

 

Biraz önce Meclis Başkanımız’ın ifade ettiği gibi yeni tip koronavirüs salgınının ekonomiye etkisini en aza indirmek amacıyla Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu ile işbirliği içinde çalışıyoruz. En son 14 Mayıs’ta Ege Bölge Toplantısı’nı video konferans üzerinden gerçekleştirdik; o toplantıda ilimiz adına belirlediğimiz konu başlıklarını da Sayın Hisarcıklıoğlu’na arz ettik.

 

  

Dün de Hazine ve Maliye Bakanımız Sayın Berat Albayrak ve TOBB Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun katılımıyla gerçekleştirilen İstişare Toplantısı’na iştirak ettim. Bu toplantıda da yine ilimizde, sizlerden ve üyelerimizden gelen talepleri Sayın Bakanımız Albayrak’a arz ettik.

 

Diliyoruz ki üyelerimizin sıkıntıları, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonra da çözülecektir.

 

Kıymetli Meclis Üyelerimiz;

 

Mayıs ayında, ekonominin nabzının tutulduğu Bloomberg HT televizyonunun internet sitesinden “yeni normal” ile ilgili değerlendirmede bulunmamızı talep ettiler. Ben de bu konudaki görüşlerimi bir yazıda paylaştım. Burada bizim üzerinde durduğumuz konu, Afyonkarahisar’ın yeni normalde öne çıkacak şehirlerden birisi olduğudur. Bu yazımız ilgi gördü.

 

  

Başta Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun destekleri, Valimiz, Milletvekillerimiz, Belediye Başkanımız, Üniversite Rektörlerimiz, İl Özel İdaremiz ve Odamız’ın ortak girişimleri ile çalışmalarını sürdürdüğümüz Sağlık Endüstri Bölgesi olmak üzere ilimiz pek çok yönden önemli potansiyele sahiptir.

 

Bugün aldığımız karardan sonra Sağlık Endüstri Bölgesi’nin kuruluşuna önemli bir destek verdiniz, sizlere teşekkür ediyorum.

 

Yeni normalin gıda tedariki ve lojistik alanlarında da hamlelerle gelişeceği görülüyor. Bu konuda ilimiz, hem gıda üretimi, hem de bu gıdanın en kolay şekilde büyükşehirlere ulaştırılması bakımından öne çıkacaktır.

 

  

Yine doğaltaş sektörünün çoğunluğunu oluşturan mermer kaynaklarımız, yeni normalde doğallık arayışında olacaklar için çok daha cazip hâle gelecektir.

 

  

İlimizin yeni normalde potansiyeli ile öne çıkması, bizim de her birimimizle ülkemiz için daha çok çalışmamıza bağlı olacaktır. Bu nedenle hepimize büyük sorumluluk düştüğünü hatırlatıyor, sizleri tekrar sevgi ve saygı ile selamlıyorum.