Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, termal turizm sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.

Gözden kaçırmayın

Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..Afyon'da piyasalar güne nasıl başladı?..

Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, termal turizm sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini söyledi.


Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, BloombergHT'de Gözde Özköseoğlu ve Cüneyt Başaran'ın sunduğu Kapanışa Doğru programına katılarak gündemdeki konuları değerlendirdi. Serteser, termal turizm sektörüne pozitif ayrımcılık yapılması gerektiğini belirtti.



Serteser'in değerlendirmeleri şöyle:

"Merkez Bankası Başkanımız Sayın Naci Ağbal'ın enflasyonun düşmesine ilişkin görüşleri bizi mutlu ediyor. Belki bir para sıkılaştırması görülüyor ama enflasyonun düşmesine yönelik çalışmalar da gayet olumludur. Para Politikaları Kurulu toplantısında faizin artma sinyalini alıyor gibiyiz. İnşallah bu, çok uzun süreli olmaz. Belirli oranda bir faiz artışı yatırımcıları etkileyecektir. Çok uzun süreli olmamasını temenni ediyoruz. 


Esnaf açısından kira destekleri önemli; ama bu düzenleme, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerimizi kapsamamaktadır. Ciro kaybı olan, kapanmak zorunda olan işletmelerimiz de var. Bu işletmelerimizin de desteklenmesi, desteklerin genişleyerek artması çok uygun olacaktır. 

Afyonkarahisar'ı ilgilendiren termal turizm konusunda da bir konuyu bilhassa gündeme getirmem gerekiyor. Kış mevsimi, bu sektördeki işletmelerimizin tam para kazanma zamanıdır. Ama ne yazık ki hamamlar, saunalar, spa'lar kapandı. Otellerimiz TSE'den Güvenli Turizm Sertifikası almışlardı; şu anda bütün misafirlerini HES kodu alarak ağırlıyorlar. Bu konuda termal turizm sektöründe pozitif ayrımcılık yapılarak destek verilmesini istiyoruz."