Spor Toto 1. Lig 20. haftasında Adanaspor'a 3-0 mağlup olan Afjet Afyonspor'un hocası Serhat Güller, maç sonunda basın toplantısında konuştu.

Gözden kaçırmayın

Afyonspor, Altınordu maçına hazır!Afyonspor, Altınordu maçına hazır!

Spor Toto 1. Lig 20. haftasında Adanaspor'a 3-0 mağlup olan Afjet Afyonspor'un hocası Serhat Güller, maç sonunda basın toplantısında konuştu.



Güller "İkinci yarının başında yediğimiz gol, bütün oyun planımızı, moralimizi, düzenimizi ve oyun coşkumuzu sekteye uğrattı. Daha sonra da kontraya yakalandığımız pozisyonlarda da maalesef iki gol daha yedik ve beklemediğimiz bir sonuçla karşılaştık" dedi.



Maçın ilk yarısında güzel futbol oynadıklarını belirten Afjet Afyonspor Teknik Direktörü Serhat Güller, "Belki de iç sahada oynadığımız en iyi maçlardan bir tanesini oynayarak müsabakaya başladık. İyi de pozisyonlar yakaladık. Rakibimizi kendi sahasında kalmaya mecbur etmeye çalıştık. Coşkulu bir oyunla ilk yarıyı bitirdik. Ama ilk yarıda yakaladığımız pozisyonlarla maçı bitirmemiz lazımdı. Yakaladığımız pozisyonlardan bir tanesini gol yapsaydık belki aynı sonuçla rakip takımı bırakma şansımız olacaktı. Sonuçta, ikinci yarının başında yediğimiz gol, bütün oyun planımızı, moralimizi, düzenimizi ve oyun coşkumuzu sekteye uğrattı. Daha sonra da kontraya yakalandığımız pozisyonlarda da maalesef iki gol daha yedik.Beklemediğimz bir sonuç aldık" dedi.

 

Bazen futbolda topun sizi sevmesi ve hakem şansınızın olması gerektiğini aktaran Güller, bunların hiç biri maalesef kendilerinin yanında olmadığını vurguladı.

Güller şunları söyledi:



"Türkiye Futbol Federasyonun (TFF) lig'teki diğer takımlara transferleri açması iyi bir tutum ve davranış değil, bir iki saatte bütün transferleri hallediyorlar. 15-20 tane transfer yapabiliyorlar. Yurt dışından getiriyorlar. Diğer kulüpler para veriyor. Maalesef farklı farklı şeyler oluyor. Bu ligte böyle şeyleri çok tasvip etmiyoruz ama bazen de hedef haline getiriliyorsunuz. Bunlara da dikkat etmemiz gerekiyor. Bir takım 'benim oyuncularımı almayın, biz küme düşeceğiz' diye ağlıyor. Aynı takım, para verildiğinde kendi oyuncularını satıyor. Aynı takımın hocası da başka bir takımın oyuncusunu aldı diye de onun hakkında da konuşuyor. Yani, bu lig kolay değil, zor bir lig. Yani bir şeyler dönüyor, bir şeyler oynanıyor. Senaryo yazılmış ve o senaryonun içerisinde bizde bir şeyler oynuyoruz. Ama bu bizim adımıza doğru değil gibi geliyor. Yani 2-3 takımı kurtaracaklar. Maçlarını iyi yapan, maaşını iyi ödeyen ve bütçesini iyi düzenleyen takımları da maalesef düşürecekler. Görüntü onu gösteriyor. Federasyonun bu tutum ve davranışı da diğer takımları da zan altında tutuyor. Dolayısıyla da bundan da son derece mağduruz ve üzüntülüyüz. Maçını iyi yapan ve parasını ödeyen takımların bu ligte kalması lazım. Borcu olan takımlarında düşmesi lazım. Doğal olanda bu ama Türkiye'de böyle garip uygulamalar da oluyor." dedi.