rnrnSENDİKALARIN İŞÇİ DAYANIŞMASI  rnrnTürkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Afyonkarahisar'daki bir tekstil firmasındaki 20'ye yakın sendikalı çalışanın, disiplin kurallarına uymadıkları gerekçesi ile ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

SENDİKALARIN İŞÇİ DAYANIŞMASI   Türkiye Tekstil Örme ve Giyim Sanayi İşçileri Sendikası (TEKSİF) Afyonkarahisar’daki bir tekstil firmasındaki 20’ye yakın sendikalı çalışanın, disiplin kurallarına uymadıkları gerekçesi ile işten çıkarılmasına tepki gösterdi. Afyonkarahisar’daki birçok sivil toplum örgütüne bağlı üyelerin de destek verdiği protesto eyleminde katılımcılar adına basın açıklamasını okuyan TEKSİF Örgütlenme Daire Müdürü Asalettin Arslanoğlu, örgütlenme çalışmalarına geçtiğimiz nisan ayında başlattıklarını söyledi. Asalettin Arslanoğlu 300’e yakın üyelerinin bulunduğu, firmanın sendikaya üye olan çalışanlara karşı sürekli baskı uyguladığını iddia ederek, “İşyeri yönetimi arkadaşlarımıza sendikadan istifa etme konusunda baskı yaparak, onları noter masraflarını karşılamak suretiyle istifa ettiriyorlar” dedi.
Sendikaya üye olan 20 çalışanın disiplin kurallarına uymadıkları gerekçesi ile haksız yere işten çıkartıldığını savunan Arslanoğlu, TEKSİF olarak bu tür olayların yaşanmasını istemediklerini söyledi. Sendika olarak üretimin durdurulmasına ya da firmaya ekonomik anlamda zarar verecek hiçbir tutum ve davranış içerisinde olmadıklarını ileten Arslanoğlu, “Bizim iş verenle hiçbir derdimiz yok. Bizler sadece çalışanların daha iyi şartlarda ve çağımıza uygun bir şekilde ekmeklerini kazanmalarının taraftarıyız” diye konuştu.
Eylemem destek vermek amacıyla katılan TÜRK – İŞ İl Temsilcisi Muharrem Uslu ise sendikalar olarak kesinlikle iş yerlerinin düşmanı olmadıklarını söyleyerek, şunları söyledi:
“Bizler sadece Anayasa’da çalışanlara tanınan sendikal örgütlenme hakkını kullanmak istiyoruz. Günümüz dünyasında bu artık en meşru haklardan birisi. Sendikanın olduğu bir yerde üretim her zaman daha fazla artmakta, kaliteli hale gelmektedir. İşverenlerimizi sendikaların ve çalışanlarının sesleri kulak vermelidirler.” Konuşmaların ardından sendikaların temsilcileri tarafından eylemlerini takip eden işçilere karanfil dağıtıldı.
Yapılan basın açıklamasının ardından eylemciler olaysız bir şekilde dağıldı.