Afyonkarahisar’da Sendikacılar, Dayanışma ve Yardımlaşma Derneği, ilk toplantısını basın mensupları ile yaptı. Dernek üyelerinin de hazır bulunduğu toplantıda konuşan kurucu üyelerden Niyazi Avcı, kendilerinin yıllarca işyerlerinde emeğin ve sosyal ekonomik değerin korunması, gelişmesi, huzur ve barışın sağlanması için mücadele verdiklerini söyledi. Dernekleşmenin dünya ve Türkiye şartlarında ihtiyaç duyulduğunu söyleyen Niyazi Avcı, “Amacımız ekonomik ve sosyal anlamda emekli olan ve çalışan üyelerimizin fikir ve düşüncelerinin sosyal aktivitelerde değerlendirilmesi, emeklinin emeğinin ikinci kez değerlendirilmesi, üyelerimizin kültürel ihtiyaçları için gezi ve etkinlikler düzenlemesi, kurulu bulunan derneklerle yakın temas içerisinde hareket ederek üyelerimizin her alanda bilgi sahibi olmasını sağlamak. İşyerlerinde faaliyetlerini sürdüren sendikacılarımızın eylem ve söylemlerine destek olmaktır. Üyelerimizin ve yakınlarının nişan, düğün ve ölüm gibi oluşumlarında yalnızlıklarını hissettirmeden birlikte paylaşmaktır” dedi.
Avcı, dünyada küreselleşme anlamında bir bütünleşme olsa da bireylerin bu bütünlük içerisinde kendi ihtiyaçlarını karşılamak için gerek ekonomik, gerek sosyal ihtiyaçlarını da dikkate alarak bir birlik oluşturmak gereğini hissettiklerini söyledi. Bu tür derneklerin genelde büyük şehirlerde olduğunu, Anadolu’da kendisini hissettiremediğini anlatan Avcı, “O halde yalnızlığa sürüklemeyi engellemek ve akrabaların ötesinde meslek gruplarına da ihtiyaç duyulduğunda biz de buradayız diyebilmek için kendimizi hazır hissediyoruz” diye konuştu.
Kurucu yönetim kurulunda yer alan isimler şöyle:
Ömer Çelik, Niyazi Avcı, Muharrem Uslu, Mehmet Arık, Şükrü Balık, Bekir Döner, Hikmet Bülbül, Talat Akdeniz, Erol Derya, Yücel Şahin, Murat Karamoçu, Mehmet Argadal, Nihat Koçak, Cengiz Avcı, Süleyman Göktepe, Sim Türker, Ahmet Ünver.