rnrnSELANİK HEYETİ AFYONKARAHİSA'DArn içinde bulunduğu ekonomik krizi bizler de yaşadık. Bu nedenle yaşadıklarınızı anlayabiliyoruz” dedi.rnSelanik Profesyonel Girişimciler Odası heyeti, ilk olarak Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

  SELANİK HEYETİ AFYONKARAHİSA’DA
 içinde bulunduğu ekonomik krizi bizler de yaşadık. Bu nedenle yaşadıklarınızı anlayabiliyoruz” dedi.
Selanik Profesyonel Girişimciler Odası heyeti, ilk olarak Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası’nı (ATSO) ziyarette etti. Ziyarette konuşan ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Serteser, Türkiye ile Yunanistan’ın önemli bir komşu olduğunu belirterek, iki ülke arasındaki ilişkilerin giderek artmasını istediklerini söyledi. Ziyarette Selanik’in Türkiye açısından ayrı bir öneminin olduğunu ifade eden Başkan Serteser, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün bu kentte dünyaya geldiğini ve bu açıdan Selanik’in Türkiye adına ayrı bir öneminin olduğunu belirtti. Dostluk ve kardeşlik bağlarının yanında Selanik ve Afyonkarahisar arasındaki ticaret bağlarının da gelişmesini arzu ettiklerini kaydeden Başkan Serteser, “Yunanistan’ın içinde bulunduğu bu kriz ortamında ilişkileri geliştirmek arzusundayız” dedi.
Avrupa’daki bir çok odayla karşılıklı dostluk ve ticari temaslarının olduğunu söyleyen Başkan Serteser, “Ancak Selanik Profesyonel Girişimciler Odası ile temaslarımız ayrı bir önem taşıyor. Yunanistan ile aramızda her ne kadar vize sorunu halledilmemiş olsa da artık Türkiye’nin güçlü ekonomisi sayesinde sizin Türkiye’ye, bizim Yunanistan’a olumlu bakmamız neticesinde karşılıklı bu ilişkilerin artacağını, vizenin bile artık bir sorun olmayacağını düşünüyoruz. Yunanistan’a 2008’deki ihracatımız 2.4 milyar dolarken, bugün 1.5 milyar dolara düşmüş. Fakat buna karşı Yunanistan’dan aldığımız malların toplamı 2.5 milyar dolar. Dolayısıyla ithalatımız ihracatımızdan fazla. Biraz daha Yunan iş adamları, Selanikli iş adamları gayret ederlerse bu açığı kapatacağız” diye konuştu. “TÜRKİYE’NİN DE AB’YE GİRMESİNİ DESTEKLİYORUZ”
Selanik Profesyonel Girişimciler Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve odanın Et ve Et Ürünleri Başkanı Emmanouilidis Nikolaos da, misafirperverlikten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yunanistan’in şu anda bir ekonomik krizle uğraştığını anlatan Nikolaos, “Bu kriz bize çok problemler getirdi. Ama biz şirketlerimizi, kuruluşlarımızı yalnız bırakmıyoruz. Her gün çalışıyoruz ve en yüksek konuma yükselmek istiyoruz. Türkiye ve Afyonkarahisar ile olan karşılıklı ilişkileri geliştirmek istiyoruz. Yunanistan olarak AB üyesiyiz. Türkiye’nin de AB’ye girmesini destekliyoruz. Birikim ve tecrübelerimizi paylaşarak buradan her iki ülkenin de faydalı çıkmasını arzu ediyoruz” dedi. Ziyarette Nikolaos, Serteser’e Büyük İskender’in büstünü, Serteser’de Nikolaos’a Afyon mermerinden yapılmış satranç takımı hediye etti. “BU KRİZDEN KURTULACAĞINIZI ÜMİT EDİYORUM”
Ziyaret sonrasında Afyonkarahisarlı sektör temsilcileri ile Selanik’ten gelen heyet, Afyonkarahisar ve Selanik arasındaki ticaretin geliştirilmesi, AB projeleri, organize sanayi bölgelerinin gelişimi ve desteklenmesi, fuar ticareti, çevresel konular, kültürel ve sosyal değerlerin korunması ve geliştirilmesi, turizm potansiyelinin arttırılması, iki kentin de çevresinde yer alan kültürel alanların kullanılarak paket turizm programların oluşturulması gibi konuları görüştü. Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası toplantı salonunda gerçekleştirilen değerlendirmelerin ardından Selanik ve Afyonkarahisar’lı sektör temsilcileri, ikili görüşmelerde bulunma fırsatı buldu.
Yapılan görüşmelerin ardından Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu tarafından Selanik Profesyonel Girişimciler Odası’nı temsilen kente gelen heyet için İkbal Termal Otel’de bir öğle yemeği verildi. İkbal Termal Otel’de düzenlenen öğle yemeğine Afyonkarahisar protokol üyeleri de katıldı. Yemekte kısa bir konuşma yapan Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Yunanistan’ın içinde bulunduğu ekonomik krizi bizler de yaşadık. Bu nedenle yaşadıklarınızı anlayabiliyoruz. Gerçekleştirdiğiniz bu ziyaret vesilesi ile iki ülke ve bölge arasında ticari ilişkilerin kuvvetlenmesi sonucunda bu krizden kurtulacağınızı ümit ediyorum” dedi. GÖKTEN CEYLAN (İHA)