Online yazışmanın yaygınlaştığı, MSN durumunda dinlediğimiz müziği paylaştığımız ve emoji dili ile iletişim kurmaya başladığımız 2000li yılların başlarına döndüğümüzde, hemen hemen herkesin kullanıcı adının şekilli nick ile yazılmış olduğunu hatırlarsınız.

Bugünkü sosyal medya platformlarının henüz hayatlarımıza girmediği bu filtresiz dönemde, havalı olmanın yegane yolu şekilli nick sahibi olmak ve herkesin kafasında “bu şekilli nick’i nasıl oluşturdu acaba?” sorusunu yaratmaktan geçiyordu.

Her ne kadar zamanla ve hızlı değişen sosyal medya alışkanlıklarımızla paralel olarak şekilli nicklerin popülaritesini kaybettiğini düşünsek de, son zamanlarda yeniden karşımıza çıkmaya başladılar. İnstagram başta olmak üzere yeni sosyal medya uygulamalarına uyum sağlayan şekilli nick trendi, yeniden farklı bir tarz yaratmak isteyenlerin gözdesi haline geldi.
 

Şekilli Nick Nedir?

Şekilli nick; çoğu zaman kullanıcı adınızı oluşturan harflerin, normal yazılışlarına ve tiplerine göre biraz farklı; daha marjinal, desenli ve havalı yazılması ile oluşturulan nickler yani kullanıcı adlarıdır. Kişilerin okumak ve anlamakta zorlanması ise, şekilli nicki ilgi çekici kıldığı için bir dezavantaj değil, tam aksine avantaj teşkil eder. Yani bir şekilli nick, ne kadar zor okunuyorsa, o kadar havalıdır desek yalan olmaz. Özellikle oyun ve sosyal medya platformlarında sıklıkla kullanılan şekilli nickler, karizma katmanın yanı sıra, kişilerin akılda kalıcılığını arttırmaktadırlar.
 

Şekilli Nick Nasıl Yapılır?

Siz de bir şekilli nick sahibi olmak ve havanıza hava katmak istiyorsanız; şekilli nick yazma sitelerinden bunu kolay ve ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Sayısız simge ve sembolün yer aldığı sitelerde, farklı yazı tipleri ile takma adınızı, dilediğiniz gibi baştan yazabilirsiniz.

Kullanımı son derece pratik olan bu online platformlarda, sizin için hazırlanmış şablonlardan faydalanabileceğiniz gibi, her bir harfi kendiniz ayrı ayrı da oluşturabilirsiniz. Farklı semboller tercih ederek kendinize özgü bir tarz belirleyebilir, havalı ve estetik dokunuşlarla süsleyip takma adınızın imajını güçlendirebilirsiniz. Bu yöntemi tercih etmiyor “ben sadece marjinal bir yazı fontu istiyorum” derseniz de yüzlerce yazı fontundan dilediğinizi seçerek, kopyala yapıştır işlemi ile kullandığınız herhangi bir platformda anında yeni şekilli nick’inizi kullanmaya başlayabilirsiniz.

Sosyal medya kullanımının ve online platformların bu derece yaygınlaştığı günümüz dünyasında, birbirinin aynısı milyonlarca profil arasından sıyrılmak için profilinizi, şekilli nick yardımı ile güçlendirebilir ve fark edilir kılabilirsiniz.

Unutmayın ki, nick’inizin anlamı kadar, nasıl yazıldığı da sosyal medya platformları var olduğundan bu yana büyük önem arz etmektedir. Şekilli nick sayesinde hem kendinizi özgürce ifade edecek; hem de özgün ve farklı bir profile sahip olacaksınız.