Geçtiğimiz günlerde Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı İsmail Kumartaşlı ile bazı üyeler tarafından 2020 yılı şehitler takviminde o çalışmayı ben yaptırmıştım benim logom niye yok gerekçeli eylem düzenlenmiştir.

 Dernek Başkanı İsmail Kumartaşlı tarafından eylem sırasında hoş olmayan görüntüler, diyaloglar yaşanmış Belediye Başkanımız hakkında ithamlar, suçlamalar yapılmıştır.

 Olayın detayına baktığımızda bütün Türkiye’nin duygusal kaldığı şehit ve gazilerimiz üzerinden Afyonkarahisar ve belediye başkanımızın adı karıştırılarak büyük fırtına kopartılmak istenmektedir.

Biz Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği başkanlığı olarak diyoruz ki, “Seçim bitmiştir. Biteli de on ay olmuştur. Başkan olarak da herkesin içine sinen Mehmet Zeybek belediye başkanı seçilmiştir. Kısa sürede Afyonkarahisar’ın kültürel hayatını geliştirecek hamleler başlatılmıştır. Biz Afyonkarahisar’a hizmette, milletin malını korumakta ısrarla çalışan ve bizden biri olarak kendini kanıtlayan belediye başkanımız Mehmet Zeybek’e karşı düzenlenen kara çelenk olayını kınıyoruz. Şehitler de, şehitler derneği de, kimsenin tekelinde değildir. Emanetleri ile birlikte hepimizindir. Sudan bahanelerle bu dernek üzerinden kimse rövanş almaya soyunmasın. Siyasete alet etmesin.  Kimse de ben bunalımı içinde kendini devletten ve kurumlarından üstün görmesin. “

 

                    Suat UYGUR

 Afyonkarahisar Muhtarlar Derneği Başkanı