2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu. Devlet Madalya ve Nişanlar Yönetmeliğine istinaden Cumhurbaşkanlığı Makamınca Devlet Övünç Madalyaları 81 ilde eş zamanlı törenle şehit yakınlarına tevcih edildi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı KurulduAfyonkarahisar'da Zafer Meydanı'nda İftar Çadırı Kuruldu

2933 sayılı Madalya ve Nişanlar Kanunu. Devlet Madalya ve Nişanlar Yönetmeliğine istinaden Cumhurbaşkanlığı Makamınca Devlet Övünç Madalyaları 81 ilde eş zamanlı törenle şehit yakınlarına tevcih edildi.

Bu kapsamda Afyonkarahisar’da da Vali Mustafa Tutulmaz’ın katıldığı törenle 5 şehit yakınına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları Tevcih Edildi.

Valilik Toplantı Salonunda yapılan törene Vali Mustafa Tutulmaz’ın yanı sıra Garnizon Komutanı Tuğg. Özdemir Şan, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Çelenk, İl Jandarma Komutanı Jan. Alb. Hamza Çömez ve İl Emniyet Müdürü Gürsel Yıldız ve şehit yakınları katıldılar.

Bu Topraklarda Yaşamanın Bedelini Hep Beraber Ödüyoruz

Devlet Övünç Madalyası ve Beratlarının tevcih töreninde konuşan Vali Mustafa Tutulmaz: “Bugün Türkiye’nin her ilinde Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından gönderilen Devlet Övünç Madalyası ve Beratları şehitlerimizin ailelerine tevcih edilecek. Aynı anda olması ve ramazan ayının ilk günü olması dolayısıyla ayrı bir anlam ifade ediyor. Değerli şehit yakınlarımıza tevcih edilecek bu madalya milletimizin minnettarlığının, şükranının bir göstergesidir. Sizlerin evlatları, eşiniz, yakınınız bu vatan için şehit oldu. Bu vatanı vatan yapan şehitlerimizin şehadetidir. Tarih boyunca bu topraklarda kalabilmenin, bu topraklara sahip olmanın hep bedelini ödüyoruz. Bu dönemde de bu bedeli sizin evlatlarınız ödedi. Ödemeye de devam ediyoruz. Daha dün bir şehidimizi İscehisar ilçesi Çalışlar köyünde toprağa verdik. Bir diğer hemşehrimizi Ankara’da ebediyete uğurladık. Bu topraklar tarih boyunca her dönem sıkıntılı topraklar oldu. Herkesin gözünün üzerinde olduğu topraklardır. Bunu da bir bedeli var. İşte bu bedeli zaman zaman hep beraber ödüyoruz. Bundan sonra da benzer sıkıntıların devam edeceğini verilen mücadelede görebiliyoruz” dedi.

Suriye’de Denenen Neyse Benzeri Ülkemizde Denenecekti

15 Temmuz darbe teşebbüsünü hatırlatan ve milletimizin bu konuda gösterdiği fedakarlığın önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Etrafımız başta Suriye olmak üzere İran, Irak olsun yukarıda Ukrayna olsun karışık durumda. Bu ülkelerin karışıklığının ülkemize hep bir yansıması oluyor. İşte 15 Temmuz’u yaşadık. 15 Temmuz aslında ülkemizin işgal hareketinin başlangıcıydı. Eğer başarılı olunsaydı ülkede bir iç savaş zuhur edilecekti. Yani plan o şekildeydi. Bunun sonucunda da aynen Suriye’de olduğu gibi Türkiye üzerinde operasyon yapılacaktı. Ülkemizin haritası değişecekti. İşgal edilerek farklı farklı uygulamalar olacaktı. Yani Suriye’de denenen neyse benzeri ülkemizde denenecekti. Yine şuanda birçok ülkede darbeler, darbelere teşebbüsler görüyoruz. İşte 15 Temmuz’da yaşanan aslında bir benzeri. Bizim kahraman milletimiz ben gerekirse vatan uğruna şehit olurum, gerekirse gazi olurum dedi. Şükür 15 Temmuz’a meydan verilmedi. Benzer şekilde iç güvenlikte devam eden sıkıntılarımız var. Şuanda iyi bir konuma doğru ilerliyoruz. Ancak bunun da bir bedeli var. Bu bedeli hep beraber ödüyoruz” diye konuştu.

Bunu 82 Milyon Vatandaşımızın Övünç Madalyası Olarak Kabul Edin

En çok bedel ödeyen illerden birisinin de Afyonkarahisar olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar vatan için, memleket için geçmişte Kurtuluş Savaşı’nda önemli bir şekilde fedakârlık yaptığı gibi günümüzde de iç güvenlikte benzer fedakârlığı yaparak vatan için, Bayrak için yapılması gerekeni sonuna kadar yapma gayreti içerisindedir. Bundan dolayı hemşehrilerimizle ne kadar gurur duysak azdır. Bugün 5 kardeşimize yaptıkları fedakârlığın, vatan için verdikleri canın bir şükranı olarak Cumhurbaşkanımızın ifadesi ile sizlere takdim edilecek. Ancak sizlerden bunu 82 milyon vatandaşımızın övünç madalyası olarak kabul etmenizi istirham ediyoruz. Artık bu evlatlarımız 82 milyon insanın, tüm milletimizin bir evladıdır. Onlar bağrına basmıştır. Bundan böyle sizlerde 82 milyonun yakınısınız. Sizlerin de bunu böyle algılamanızı talep ediyoruz. Ben buraya kadar geldiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum. Allah bu acıları bir daha bu millete göstermesin” şeklinde konuştu.

Törende Şehit Jandarma Uzman Çavuş Gökhan Şengül, Şehit Jandarma Astsubay Çavuş Yunus Çiçek, Şehit Piyade Sözleşmeli Er Abdil Kılınç, Şehit Piyade Uzman Çavuş İbrahim Imış, Şehit Piyade Sözleşmeli Onbaşı Cumali Sarıtaş’ın yakınlarına Devlet Övünç Madalyaları ve Beratları Tevcih edildi.

Vali Mustafa Tutulmaz tören sonunda şehit yakınlarına araçlarına kadar eşlik ederek onları yolcu etti.