ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İFTARrnrnAfyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya getirdi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen iftar programına ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

ŞEHİT YAKINLARI VE GAZİLERE İFTAR Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, şehit yakınları ve gaziler ile iftar yemeğinde bir araya getirdi. Afyonkarahisar Belediyesi Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen iftar programına çok sayıda şehit yakını, gazi ve gazi ailesi katıldı. Afyonkarahisar protokolünün de hazır bulunduğu iftar programında, duygulu anlar yaşandı. Yemekte bir konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, Afyonkarahisar’da bulunan şehitlikleri gün içerisinde gezme fırsatı bulduğunu, gördüğü manzara karşısında çok duygulandığını söyledi. Balkanlıoğlu, “Şehitliklerdeki mezar taşlarında yazan memleket isimlerini gördüğümde ben çok duygulandım. Ülkemizin dört bir yanından; Bingöl’den, Hatay’dan, Şırnak’tan, Yozgat’tan, Diyarbakır’dan gelen kınalı kuzular, bugün o şehitliklerde koyun koyuna yatıyorlar. Bu nasıl bir fitne fesattır ki o ataların evlatlarını, torunlarını, Müslüman dindaşları, Türk’ü, Kürt’ü birbirine kırdırıyor. Bizi asıl üzen de budur” dedi. “ŞEHİT YAKINLARINA VE GAZİLERE GEREKEN İLGİYİ GÖSTERMELİYİZ”
Şehit ailelerinin ve gazilerin acılarının çok büyük olduğunu ve bunu hiçbir zaman hafiflemeyeceğini kaydeden Balkanlıoğlu, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Yıllarca beslediğiniz, baktığınız evlatlarınızı askere gönderiyorsunuz ve şehit ya da gazi olarak geri alıyorsunuz. Bu, dayanılacak gibi bir acı değil. Allah inşallah, bir daha şehit ve gazi haberlerini bu memlekete bir daha duyurmasın. Şimdi bizlere düşen görev ise, şehit ve gazi ailelerimize gereken ilgi ve alakayı göstermeliyiz. Gazilerimizin her zaman ellerinden tutmalıyız.” Belediye Başkanı Burhanettin Çoban ise, şehit ve gazilerin her zaman yanında olduklarını, düzenlenen yemeğin de bu açıdan büyük bir anlam taşıdığını söyledi. Konuşmaların ardından Türkiye Harp Malulü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Afyonkarahisar Şubesi Başkanı İsmail Kumartaşlı, Vali Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek bir plaket takdim etti.