OĞLUMUN ŞEHİT OLACAĞINI HİSSETMİŞTİM Tunceli’de teröristler tarafından yola döşenen mayının patlatılması sonucu şehit olan Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in Afyonkarahisar merkeze bağlı Köprülü köyündeki baba evinde yas sürerken, taziyeleri kabul eden şehidin babası İbrahim Demir, oğlunun şehit olacağını önceden hissettiğini söyledi.
Jandarma Komando Çavuş Ramiz Demir’in şahadet haberinin baba ocağına ulaşmasının ardından dün geceden bu yana Köprülü köyünde yas var. Evinde taziyeleri kabul eden baba İbrahim Demir, televizyonda Tunceli’de patlama olduğu haberini duyduktan sonra kalbinin attığını, hemen ardından telefona sarılarak oğlu Ramiz Demir’i aradığını ancak kendisine ulaşamadığını söyledi. Oğlunun şahadet haberini getirmek için gelen askeri ve sivil araçları görünce araçların yanında oğlunun hayalini de gördüğünü söyleyen acılı baba, “İçim yanıyor. 45 günü kalmıştı oğlumun, koşsa gelirdi buraya. İzmir Foça’da meydana gelen patlamanın olduğu gün oğlumun şehit olacağı içime doğmuştu” dedi.
Amcası Mevlüt Erkek ise, yeğeninin olaydan bir saat önce babasıyla görüştüğünü, 22 Eylül’de teröristler tarafından Şehit Jandarma Mehmet Karakolu’na gerçekleştirilen saldırıda kolundan ve gözünden hafif şekilde yaralandığını ve tedavisi için komutanının özellikle hastaneye gitmesi için kendisine talimat verdiğini aktardı. Erkek, bunun üzerine yeğeninin Elazığ Askeri Hastanesi’ne gitmek için yola çıktığını belirtti.
Terhisine 1,5 ay kalan şehit Ramiz Demir’in Korel Termal Otel’de garson olarak çalıştığı ve Afyonkarahisar Spor’un alt yapısında futbol oynadığı öğrenildi. Nişanlı olan şehit Demir’in askerlik dönüşünde evleneceği bildirildi. GÖKTEN CEYLAN-MERVE MORKAYA (İHA)