Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesi Karadirek beldesinde yaşayan şehit annesi 78 yaşındaki Sultan Cengiz, devletten yardım beklediğini söyledi.rnrnOğlu İbrahim Cengiz'in 1985 yılında Mardin'in Uludere ilçesine bağlı Şenoba ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Karadirek beldesinde yaşayan şehit annesi 78 yaşındaki Sultan Cengiz, devletten yardım beklediğini söyledi. Oğlu İbrahim Cengiz’in 1985 yılında Mardin’in Uludere ilçesine bağlı Şenoba beldesinde nöbet tutarken arkadaşı tarafından yanlışlıkla vurularak şehit edildiğini anlatan Sultan Cengiz, kendisine o dönemde Devlet Övünç Madalyası verildiğini ancak oğlunun ‘görev ihmali yaptığı’ gerekçesiyle kendisine maaş bağlanmadığını söyledi.
OĞLUNUN MEZARINI TARLADA ÇALIŞARAK YAPTIRDI
Kimsesi olmayan ve yalnız yaşadığını anlatan Sultan Cengiz, oğlunun mezarını tarlada çalışarak kazandığı para ile yaptırdığını belirterek, şu an yardıma muhtaç durumda olduğunu kaydetti.
Şehit İbrahim Cengiz ile aynı dönemde askere gittiğini belirten arkadaşı Yusuf Aydemir ise İbrahim’in nöbette vurularak hayatını kaybettiğini, ailesinin yıllardır şehit aylığı için müracaat ettiğini ancak bir sonuç alamadıklarını söyledi.
Sultan Cengiz’in hiçbir gelirinin olmadığını ve bakacak kimsesi bulunmadığını belirten Yusuf Aydemir, “Biz 1985 yılında askerken, terörün ilk yılları idi. Şehit aileleri ile ilgili kanunlar kapsamlı değildi. Şehidin mezarını bile ailesi yaptırdı. Arkadaşımızın ailesi ihmal edildi. Şimdiki şehit ailelerine verilen haklar bu aileye verilmedi” dedi.