İdlib’teki saldırıda şehit olan 36 Mehmetçik’ten Piyade Yüzbaşı Süleyman Şahin memleketi Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde düzenlenen törenin ardından son yolculuğuna uğurlandı.




Cenaze namazının ardından bir kez daha cenaze namazı kılındığı iddia edildi ve idda görüntülerle birlikte yayınlandı.

İkinci kez kılınan cenaze namazının AK Parti Milletvekili ve eski Bakan Veysel Eroğlu nedeniyle geciktiği iddia edildi.

Cenazede yer alan ve Dinarlı olan AK Parti Milletvekili Ali Özkaya, ikinci kez kılınan cenaze namazının Veysel Eroğlu nedeniyle kılındığı iddiasının gerçeği yansıtmadığını belirtti.

Ali Özkaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada şunları yazdı: 

“Ben Dinar’lıyım.Şehidimizin cenazesi çok kalabalıktı.Şehidi evinden helallik alıp getirdiğimizde cami dolmuştu. Biz de namazı sonra kılmak için Dışişleri Bakan Yrd.mız, Milletvekilimiz,Valimiz, Grup Başkanvekilimiz ile şehidimiz babası ve kardeşleri ile cenaze safına durduk.

Sulu şekilde kar yağıyordu. Herkes tamam denildi ve İl müftümüz cenaze namazını kıldırdı. Ben saftaki yerimi Şehidimizin Kardeşi Murat’a vererek (bereli) arkada namazı kıldım. Tam şehit alınırken silah arkadaşları ile bir akrabası geldi. Biz namaz kılamadık dedi.Müftü bey de,

Namaz kılmayan imam istedi. Yeni Cami İmamını tfl ile aradım. O gelip cenaze namazını 2.defa kıldırdı. Bakan bey, MHP vekilimiz de camide imiş. Kesinlikle silah arkadaşlarının arzusu ile 2.namaz kılındı. Aylin Cesur’un gözümüz önünde yaptığını örtmek için iftira büyük günahtır.”