ŞEHİDİ BEŞ BİN KİŞİ UĞURLADI 17 Ekim 2012 tarihinde Hakkari’nin Çukurca ilçesinde teröristlerle girilen çatışmada şehit olan Uzman Çavuş Fevzi Algönül memleketi Afyonkarahisar’a bağlı Sinanpaşa ilçesinde toprağa verildi.
Sinanpaşa Merkez Paşa Camii’ndeki cenaze törenine Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Afyonkarahisar Milletvekilleri Sait Açba, Halil Ürün ile birlikte MHP Afyonkarahisar Milletvekili Kemalettin Yılmaz, Orman ve Su İşleri Bakan Yardımcısı Nurettin Akman, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri temsilcileri ile birlikte askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Afyonkarahisar İl Müftüsü Mustafa Kaya’nın kıldırdığı cenaze namazı öncesi yaptığı konuşmada, “Peygamberlik makamından sonra en mübarek makam şehitlik mertebesidir” diyerek şehitlerin arkasından ağlanmaması gerektiğini söyledi. EVLATLARIMIZI KURTARIN, YAVRULARIMIZI KORUYUN
Cenaze töreninde şehit Fevzi Algönül’ün teyzesi Satı Yeşil, “Evlatlarımızı kurtarın, yavrularımızı koruyun” diye feryat etti. Cenaze namazının ardından silah arkadaşlarının tabutu alacağı sırada koşarak tabuta sarılan anne Nurten Algönül, baba Kudret Algönül, ağabeyi Ömer Algönül ve dede Fevzi Algönül’ü görevliler ve yakınları uzun süre tabutun başından ayıramadı.
Şehit Fevzi Algönül’ün cenazesi silah arkadaşlarının omuzlarında bir süre taşınarak top arabasına konuldu. Cenaze törenine yaklaşık 5 bin kişi katılırken, Türk bayrakları açılarak bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar atıldı.
Törende üç genç, Fevzi Algönül’den önce şehit olan kuzeni Veysel Tekeli ile Şırnak’ta şehit olan Altan Ceyhan’ın fotoğraflarını taşıdı.
Şehit Fevzi Algönül’ün cenazesi dualar eşliğinde Sinanpaşa İlçe Mezarlığındaki şehitlikte toprağa verildi. ABBAS RAMAZANOĞLU-GÖKTEN CEYLAN (İHA)