AK Parti Afyonkarahisar Mileltvekili Ali Özkaya'nın Öğretmenler Günü mesajı...

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

AK Parti Afyonkarahisar Mileltvekili Ali Özkaya'nın Öğretmenler Günü mesajı...





Fedakarlık, özveri, azim ve inancın neticesinde yarınlarımızın teminatı olan gençlerimizin ve evlatlarımızın eğitimi için var güçleriyle çalışan öğretmenlerimiz milletimizin geleceğini inşa etmede büyük bir görev ifa etmektedirler.




Köklü medeniyetimiz ve inancımızın da öğretmenlik mesleğine  ne derece önem verdiğini Hz. Ali’nin “Bana bir harf öğretenin, kırk yıl kölesi olurum” sözlerinden de anladığımız gibi, Yavuz Sultan Selim Han’da  bir sefer dönüşünde hocasının atının ayağından gelen çamur karşılığında “Âlimin atının ayağından sıçrayan çamur parçası, bizim için şereftir’” sözleriyle öğretenin önemine değinmiştir.



Büyük ve Güçlü Türkiye ideallerimizin gerçekleştirilmesinde ve Türkiye’yi 2053 ve 2071 hedeflerine ulaştıracak ahlaklı, köklerine bağlı, inanç ve azimli en önemlisi kadim medeniyetimizin temsilcisi olacak nesillerin yetiştirilmesinde de yine en büyük görev öğretmenlerimizindir.



Türkiye’mizin geldiği bu noktada milli ve manevi değerlerine bağlı, inançlı öğretmenlerimizin katkısı yadsınamaz. Çünkü milletlerin ve toplumların manevi ve maddi ihyası gelecek nesillerin ahlak ve maneviyatla eğitilmesiyle mümkündür. Bugünlerimizi ve yarınlarımızı borçlu olduğumuz öğretmenlerimiz bizlerin gönlünde en müstesna yerlerdedir.



Bu duygu ve düşünceler ile geleceğimizin olan nesillerimizin beşeri ilimlerle de yetişmesini sağlayan öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler gününü tebrik ediyorum. Çocuklarımızın eğitim alabilmeleri yarınlara umutla bakabilmeleri için hayatlarını feda ederek şehid olan Aybüke ve Necmeddin öğretmenlerimiz gibi nice öğretmenlerimizi hayırla ve rahmetle anıyorum.