Seçimlerle İlgili Tedbirlerin Görüşüldüğü Toplantı Kamu Görevlileri ile Siyasi Parti Temsilcilerinin Katılımıyla Yapıldı

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin seçim tedbirlerinin görüşüldüğü toplantının ilki Valilik toplantı salonunda Vali Mustafa Tutulmaz başkanlığında yapıldı.

 

Toplantıya Vali Yardımcıları Cafer Sarılı, Erhan Günay, Vali Yardımcı Vekili Dr. Mehmet Boztepe,  İl Jandarma Komutanı Alb. Orhan Sırma, İl Emniyet Müdürü Fahrettin Şen ve ilgili kurum temsilcileri katıldı.

 

Toplantıda 24 Haziran’da yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerinin İl genelinde huzur ve güven içerisinde yapılması amacıyla alınacak tedbirler ve uyulması gereken esaslara ilişkin sunumlar gerçekleştirildi.

 

Vali Mustafa Tutulmaz toplantıda başta güvenlik görevlileri olmak üzere görev alacak tüm personelin konuyla ilgili bilgilendirilerek gerekli eğitimlerin titizlikle verilmesini istedi. Toplantıda görüşülen konularda genel olarak seçim süreci ile ilgili mevzuat, seçim takvimi, seçim sürecindeki yetkili birimler ve propaganda çalışmalarında uyulması gereken yasal sorumluluklar gözden geçirilerek görüş alışverişinde bulunuldu.

 

İkinci Toplantıda Siyasi Parti Temsilcilerinin Görüşleri Alındı

 

24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin yapılan ikinci toplantıda da söz konusu seçimlere katılacak olan siyasi partilerin temsilcileriyle bir araya gelerek seçim öncesinde ve seçim sırasında yapılması gereken iş ve işlemler ilgili konuların görüşüldü.

 

Huzurlu Bir Seçim Süreci İçin Birbirimize Destek Olalım

 

Vali Yardımcısı Cafer Sarılı, Erhan Günay ve Dr. Mehmet Boztepe, İl Müdürleri ve Siyasi Parti Temsilcilerinin hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Mustafa Tutulmaz; “ Hızlı bir şekilde seçime yaklaşıyoruz. 24 Haziran’da hem Cumhurbaşkanlığı seçimi, hem de milletvekilliği seçimi gerçekleştirecektir. Toplantımızın gayesi de bu seçim süreci ile ilgilidir. Seçim istiyoruz ki bir demokrasi şöleni şeklinde gerçekleşsin.  Halkın iradesi sandığa gerçek bir şekilde yansısın. Bunun için de biz kamu görevlileri olarak üzerimize düşen ne varsa yapmak zorundayız, bu bizim görevimizdir.  Sizlerin de bizlere destek olarak, belli bir şekilde işbirliği içerisinde ilimizde yakışır bir ortamda bu demokrasi şöleni şeklinde bu seçimi tamamlayalım diyerek toplandık.  Bugüne kadar ilimizde önemli bir sıkıntı olmamış, genelde partiler işbirliği içerisinde karşılıklı bir anlayış içerisinde bu seçimleri gerçekleştirmişlerdir.  Sizlerin önerilerinizi dinleyeceğiz. Güvenlik güçlerimizin bugüne kadarki tecrübelerinden yola çıkarak söyleyebilecekleri hususlar varsa onları dinleyeceğiz.” dedi.

 

İl Emniyet Müdürlüğünce hazırlanan slayt sunumunun ardından Vali Mustafa Tutulmaz siyasi parti temsilcilerine söz vererek seçimlerle ilgili görüşlerini aldı.

 

Karşılıklı Empati ile Demokrasiyi Özümseyelim

 

Toplantının sonunda bir değerlendirme yapan Vali Mustafa Tutulmaz seçimlerin demokrasi şöleni içerisinde yapılmasını istiyoruz diyerek “Kamu olarak bizler üzerimize düşen görevi elbette yapacağız. Ancak sizler de bu noktada bizlere destek olun. Bugüne kadar seçim dönemlerinde sorunsuz bir süreç geçirilmiş. Bu durum ilimizde demokrasi kültürünün ne denli gelişmiş olduğunun da bir göstergesidir. Sizlerden ricam gürültü ve çevre kirliğine karşı biraz daha duyarlı olalım. Seçimler demokrasinin gereğidir. Karşılıklı olarak empati yaparak demokrasiyi özümsemeliyiz. Hoşgörü ve saygı çerçevemizi biraz daha geniş tutalım ve birbirimizi kırmadan huzur içerisinde bir seçim dönemi geçirelim” ifadelerini kullanarak seçimlerin ilimiz ve ülkemiz açısından hayırlı olması temennisinde bulundu.