Elektrik sayacında oynama yaparak elektirk faturasında hırsızlık iddiaları, Hıdırlık mevkiinde radyolink istasyonu işleten ve yerel  radyolarla birlikte 8 radyo ve 2 ulusal  televizyona aktarma hizmeti veren Galip Yit’in yılda sadece 1.200 ile 1.600 TL  elektrik faturası ödediğinin anlaşılması ile ortaya çıktı.



ELEKTRİK HIRSIZLIĞI İLE SUÇLANAN VE SAYAÇTA YAPTIĞI MİLYARLIK OYNAMA BELGELERLE ORTAYA ÇIKAN GALİP YİT

 

İŞTE BELGELİ İDDİALAR

Elektrik sayacında oynama yaparak elektirk faturasında hırsızlık iddiaları, Hıdırlık mevkiinde radyolink istasyonu işleten ve yerel  radyolarla birlikte 8 radyo ve 2 ulusal  televizyona aktarma hizmeti veren Galip Yit’in yılda sadece 1.200 ile 1.600 TL  elektrik faturası ödediğinin anlaşılması ile ortaya çıktı.

İŞTE BELGE, GALİP YİT YILDA SADECE

1.300 TL ile 1.600 TL. ELEKTRİK FATURASI

ÖDEMİŞ (AYLIK SADECE 100-125 TL!..)



AYNI İŞİ YAPAN DİĞER ŞİRKET AYLIK 3.500 TL

ELEKTRİK FATURASI ÖDÜYOR

Galip Yit, yılda 1.200 ile 1.600 TL elektrik faturası öderken, aynı yerde aynı işi yapan ve aynı sayıda radyoya hizmet veren diğer şirket ise AYDA 3.500 TL. elektrik faturası ödüyor…

İŞTE BELGE, AYNI İŞİ YAPAN VE YAKLAŞIK SAYIDA RADYOYA HİZMET VEREN DİĞER ŞİRKET AYLIK 3.500-3.800 TL. ELEKTRİK FATURASI ÖDEMİŞ



YILLIK KAÇAK ÇOK BÜYÜK

Galip Yit adlı işletmeci yılda 1.600 TL elektrik bedeli öderken diğer  işletmecinin aylık 3.500 TL, yıllık 42.000 TL elektrik ödediği ortaya çıkınca OEDAŞ harekete geçti. Yıllık elektrik kaçağının 40.000 TL olduğu belirtiliyor.

10 YILLIK KAÇAK TAHMİNİ OLARAK 400.0000 TL!..

10 yıldır bu işi yapan Yit’in 10 yıl boyunca 400.000 TL’lik bir vurgun yaptığı iddia ediliyor.

İŞTE ELEKTRİK VURGUNUNUN YYAPILDIĞI İDDİA EDİLEN  GALİP YİT’E AİT RADYOLİNK İSTASYONU

 



BİTMEDİ!.. GALİP YİT RADYOLARDAN FAHİŞ

ELEKTRİK ÜCRETİ DE ALMIŞ

Ayrıca, Yit’in ulusal ve yerel  radyolardan aylık 600-700 TL arasında elektrik ücreti aldığı da ortaya çıktı. Yit’in bu şekilde 10 yıl boyunca milyarlık haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor. Elektrik faturasını zaten çok çok eksik ödediği iddia edilen Yit’in böylece yıllık olarak sadece bir radyodan 7.000 TL haksız kazanç, 10 radyodan yıllık 70.000 TL haksız kazanç elde ettiği iddia ediliyor. Bu haksız kazancın yılda milyarlık liralara ulaşabileceği belirtiliyor.

SAYAÇTA OYNAMA MI YAPILDI?.. GALİP YİT, MAKİNACI VE AFYON’DA MAKİNA İŞLETMESİ VAR!..

İddiaların belgelerle ortaya çıkarılması üzerine OEDAŞ’ın, Yit’e ait tesiste bulunan sayacın sökerek tutanak tuttuğu ve incelenmek üzere Ankara’ya gönderdiği belirtiliyor.

OEDAŞ NEDEN VE NASIL FARK ETMEDİ?..

10 Yıl boyunca bir radyolink istasyonu ayda 3.000 TL nin üzerinde faturaa öderken, diğer istasyonun yılda sadece 1.500 (AYLIK 125 TL’ye geliyor) TL elektrik bedeli ödemesinin OEDAŞ tarafından fark edilmemesi de şaşkınlıkla karşılandı.

YİT, OLAY ORTAYA ÇIKINCA, SON AY DÜŞÜK FATURA GELMESİ İÇİN RADYO VERİCİLERİNİ KAPATTI YA DA GÜCÜNÜ DÜŞÜRDÜ, SONRA DA RADYOLİNK İSTASYONUNU SATILIĞA ÇIKARDI!..

Olayın ortaya çıkması üzerine Yit’in, yeni takılan elektrik sayacının son aya ait faturasından geriye dönük ödeme işlemi başlatılacağı için, daha az elektrik sarfiyatı için ulusal radyoların vericilerini kapattı, yerel radyoların vericilerinin ise gücünü düşürdüğü iddia ediliyor.

Yit’in, ihale şartnamesine aykırı olmasına rağmen bir gazeteyye verdiği ilanla radyolink istasyonunu satılığa çıkardığı de  görüldü. İhale şartnamesinde, radyolink istasyonunun üçüncü kişilere devri ya da satışı yasak.

İŞTE BELGELER, RADYOLİNK İSTASYONUNUN SATIŞ İLANI, İHALE ŞARTNAMESİNDEKİ YASAK HÜKMÜ

 





YİT’İ KİMLER KORUYOR?..

Olayın belgelerle birlikte ortaya çıkması üzerine, olayın örtbas edilmesi ve Yit’in en az zararla olaydan kurtarılması için hatırlı ve güçlü siyasilerin devreye girdiği belirtiliyor.

 

OEDAŞ’TAN AÇIKLAMA BEKLİYORUZ

Daha önce, bu olayı ortaya çıkaran vatandaşa “olayın peşini bırakmayacağız, gereğini yapacağız, elektrik kaçakçılarına af yok” diyen OEDAŞ Müdüründen konuyla ve iddialarla ilgili açıklama bekleniyor.

 

 AFYONHABER, DEVLET MALINI VE KUL HAKKINI KORUMAYA DEVAM EDECEK, BU OLAYIN PEŞİNİ BIRAKMAYACAKTIR. BU İDDİALARLA İLGİLİ OLARAK SAYIN GALİP YİT’TEN VE OSMANGAZİ EDAŞ YETKİLİLERİNDEN CEVAP BEKLİYORUZ.

AFYONHABER, BELGESİZ VE DELİLSİZ HABER

YAPMAZ... AFYONHABER, DEVLETİN VE MİLLETİN

PARASININ HAKSIZ YERE ÇALMAYA KALKANLARIN

PEŞİNİ BIRAKMAZ... AFYONHABER OLARAK

SORUYORUZ!.. OEDAŞ, YILLIK 40.000 TL'Yİ BULAN

BU KAÇAK İÇİN NASIL BİR YAPTIRIMDA BULUNDU?..

YILLARDIR SÜREN BU USÜLSÜZ İŞLEM

SONUCUNDA GALİP YİT'TEN ZARAR TAZMİN EDİLDİ

Mİ?.. ELEKTRİK SAYACI NEDEN YILLARCA İŞLETMECİYE

OKUTTURULDU VE DEVLETİN BU KADAR YÜKSEK

MİKTARDA ZARAR UĞRATILMASINA SEBEP OLUNDU?..

YOKSA, SÖZKONUSU SAYAÇ "ARIZALI" DİYE RAPOR

TUTTURULUP OLAY KAPATILDI MI?.. OEDAŞ, YILLIK

40.000 TL'LİK KAÇAĞI NASIL FARK ETMEDİ?..

 

AFYONHABER BU SORULARIN CEVABINI ARAMAYA DEVAM EDECEKTİR!..