CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz gündeme dair basın açıklaması yaptı.

Gözden kaçırmayın

“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”“Kadın eli değecek diyenler kadınları okullara sokmuyorlardı”

CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın Görgöz gündeme dair basın açıklaması yaptı.


İŞTE O AÇIKLAMA;

ESNAFIMIZ ZORDA 
Bildiğiniz üzere, Haziran ayı itibariyle normalleşme süreci başladı. Ancak esnafımız bir türlü normalleşemedi. Çünkü 16 ay boyunca sürekli olarak aç kapa yapıldı. Bu süre içerisinde sadece 3-5 bin TL hibe desteği verilen esnafımız BAĞ-KUR primini dahi yatıramadı. Verilen kredilerle varolan borçları daha da katlanan esnafımız zorla ayakta kalmaya çalışıyor. 

Bu yılın ilk 6 ayında, esnaf ve sicil gazetesi verilerine göre iflas eden esnaf sayısı 47 bin 572 oldu. Türkiye’de her 100 KOBİ’nin 84’ünün bankalara borcu bulunmaktadır. BDDK verilerine göre KOBİ’lerin bankalara olan toplam borcu 950 Milyar TL’ye yaklaşmıştır.

Yüksek faizli krediler, artan döviz kurları ve ekonomide yaşanan belirsizlikler, şirketlerin toplu halde iflasına neden olmaktadır. Hem esnafların hem de küçük ve orta boy işletmelerin iflas artışları, varolan işsizliği daha da artıracaktır. 


SALGIN HIZLA ARTIYOR 
Vaka sayısı hızla artıyor, dünkü açıklanan verilere göre 14 bin 230 a yükseldi. Kapalı mekanlarda yapılan düğünler, unutulmaya başlayan maske kullanımı riski artırıyor. Çok dikkat edilmesi lazım. Yeniden bir kapanmaya esnafın, küçük işletmelerin dayanma gücü yok. Tüm vatandaşlarımızı daha dikkatli olmaya davet ediyorum. Aşı olmayanlar; lütfen bilime inanın ve gidin aşınızı yaptırın. 


SARAYLAR, KÜLLİYELER HALKIN KARNINI DOYURMAZ 
Ülkemizde Saray yapmaya doymayan bir Saray iktidarı var. Türkiye’de Saray yapmaya doymadı, şimdi de Kıbrıs’a Saray yapma derdine düştüler. Üstelik bunu müjde olarak veriyorlar. Halbuki vatandaşın karnı aç. Ekonomik kriz, ekonomik buhrana dönüşmüş durumda. İşsizlik hızla artıyor. Bütün bunlar Saray iktidarının umurunda değil. 
Bir Kızılderili sözü vardır; 
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenilemeyen bir şey olduğunu anlayacak! 


KENT KONSEYİ 
Afyon Kent Konseyi başkanı, Kent Konseyi logosundan Atatürk’ün Kocatepe’deki silüetini çıkarmış, yerine farklı bir görsel koymuştu. Bu değişikliğin fark edilmesi üzerine, CHP İl Başkanlığı olarak, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığı önüne, “kınıyoruz” yazılı siyah çelenk bırakmış ve yaptığımız basın açıklamasıyla Kent Konseyi başkanının derhal görevinden alınmasını talep etmiştik. Konuyla ilgili makamlara, Türkiye genelinde çok büyük tepkiler yağdı.

Sonrasında, Afyonkarahisar Belediye Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Atatürk’ün Kocatepe’deki silüeti yeniden Kent Konseyi logosuna konuldu. 

Ancak aradan 21 gün geçmesine rağmen, Kent Konseyi başkanının hala görevinin başında olduğunu görüyoruz. Bu durum Afyonumuz adına üzüntü vericidir. Çünkü ülke genelinde oluşan tepkiler, ilimizden geçen insanların ilimize uğramaması, alışveriş yapmaması üzerine oluşan tepkilerdir. 

Afyonkarahisar Belediye Başkanı, bu zatı görevde tutarak ilimize zarar verdiğinin farkına varmalı ve derhal görevden almalıdır. Kent Konseyi başkanına sahip çıkmaya devam etmesi halinde, ilimizin gördüğü maddi-manevi zararın da ortağı ve sebebi olacaktır. 


KENTSEL DÖNÜŞÜM 
Kentsel Dönüşüm konusu, ilimizin en önemli gündem maddesi olma özelliğini sürdürüyor. Çünkü ilgililerden bir açıklama gelmiyor. Belirsizlik devam ediyor.

CHP İl Başkanlığı olarak, 17 Temmuz 2021’de Afyonkarahisar il merkezinde çok yararlı bir program gerçekleştirdik. Bu programa Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Akın, Yerel Yönetim Uzmanı Sayın Ali Mert Taşçıer, Afyon milletvekilimiz Sayın Burcu Köksal, ilgili mahalle muhtarlarımız ve mahalle sakinleri katıldı. 

Vatandaşlarımız çok güzel, çok anlamlı sorular sordular. Sayın Ahmet Akın cevapladı. 
Verimli bir toplantının ardından, çok kıymetli hemşerilerimize yalnız olmadıklarını, her konuda olduğu gibi bu konuda da yanlarında olduğumuzu bir kez daha belirttik. Yanlarında olmaya, konunun takipçisi olmaya devam edeceğiz. 


SURİYELİLER 
Türkiye genelinde olduğu gibi ilimizde de Suriyeli mültecilerin sayısı oldukça fazla. Genç işsizlerimiz, atama bekleyen öğretmenlerimiz bunalıma giriyor. İntihar vakaları arttı. Suriyelilerin ucuz işgücü yaratmış olması her geçen gün telafisi zor yaralar açıyor. CHP iktidarında, önce Suriye yönetimi ile ilişkilerimizi düzelteceğiz. Sonra Suriyelilerin kendi ülkelerinde rahat yaşayabileceği ortamların yaratılmasını sağlayacağız. Daha sonra da gönüllü olarak kendi ülkelerine, topraklarına göndereceğiz. Bu asla ırkçı bir yaklaşım değildir. Her insanın kendi ülkesinde yaşamak talebi vardır, onu yerine getireceğiz.