Sandıklı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetlemeler kapsamında, ilçemizde faaliyet gösteren okul kantinlerinde satışı yapılan ürünleri inceleyerek çocukların sağlığını bozacak ürünler hakkında kantin işletmecilerine bilgiler verdi.









Ankara’da bir okulda satılan “Şırıngalı Çikolata” adıyla anılan ve iki masum çocuğun ölümüyle sonuçlanan olayların ilçemizde meydana gelmemesi ile kantinlerde satılan ürünlerin son kullanma tarihi, hijyen, temizlik, fiyat etiketi, raf ömrü ve ilgili belgelerin geçerlilik süreleri gibi denetlemelerde bulundu.

Konuyla ilgili olarak Zabıta Müdürlüğünden yapılan açıklamada; “Çocuklarımızın ve vatandaşlarımızın sağlığını ve hayatını tehdit eden her türlü gıda ürününün satışına yönelik denetim ve kontroller Belediye Başkanımız Mustafa Çöl’ün talimatları doğrultusunda devam etmektedir.Bu bağlamda Sandıklı’da gıda satışı yapan işletmelerimizden gerekli hassasiyeti göstermelerini bekliyoruz. Teşekkür ettiğimiz işletme sahipleri olduğu gibi uyarı verdiğimiz ve gerekli düzenlemeleri yapmasını istediğimiz işletme sahipleri de bulunuyor. Bütün uyarı ve ikazlara rağmen halkımızın sağlığını bozmaya yönelik ürün satışı tespit edilirse ilgili yasalar çerçevesinde yasal işlem başlatılacağını duyuruyoruz.” İfadelerine yer verdiler.