Sandıklı'da bakır ustalığı yaparak ülke geneline minare alemi yapan Mustafa Sallı, bir süre önce yakalandığı amansız hastalıktan dolayı 80 yaşında vefat etti.

Mustafa Sallı, 2 yıl önce yaptığı açıklamada, geçmişte ilçede yaygın olan bakırcılığın, bugün alem ve süs eşyası üretimi ile ayakta durduğunu söylemişti.

Yaklaşık 60 yıl önce ailecek ilçedeki Bakırcılar Çarşısı'nda bu mesleğe başladıklarını belirten Sallı, babası ve kardeşleri ile mesleklerini icra ettiklerini anlatmıştı.

Şu anda çarşıda 4 ustanın kaldığını aktaran Sallı, "En yaşlıları benim. Allah'a şükür şimdilik idare etmeye çalışıyoruz. Babam bu mesleği Ermenilerden öğrenmiş. Daha sonra ağabeylerime öğretmiş, onlar da bana öğretti. Ailede en son bakırcı ben kaldım. Arkamızdan kimse gelmiyor. Çocuklarımız amir, memur oldu, gitti. Şimdi kimse kalmadı." diye konuşmuştu.

Yaklaşık 19 yıl önce gırtlak kanseri olduğunu öğrendiğini, Ankara'da operasyon geçirdiğini belirten Mustafa usta, şöyle konuşmuştu:

 "Eşim zaman zaman doktora şikayet ediyordu, 'bu çok çalışıyor' diye. Doktor da 'çalıştığına karışma, çalıştıkça hastalığını unutuyor' tavsiyesinde bulundu. Hakikaten çalıştığım anda hastalığımı unutuyorum. Çalışmak bir nevi ilaç oluyor bana. Yaşım 78, şükür Allah’a şimdilik yaşıyoruz. 5 çocuğum vardı. 25 yıl önce oğlum vefat etti, 4 kızımla kaldık. 9 torunum, 4 tane de torunumun çoğu var. Sağlığım müsaade ettikçe çalışmaya devam edeceğim."