İsmail Elibol, “Türk milliyetçisi ve ülkücü olarak; 17 yaşında tanıştığım ve şuan 43 yaşında olduğum çeyrek asırdır hayatımın bir parçası olan 2 dönem MHP Sandıklı İlçe teşkilatı parti yönetim kurulunda, 2004-2009 Sandıklı Ticaret Odası Başkanlığı, 2004-2009 Milliyetçi Hareket Partisi Sandıklı Belediye Meclis Üyeliği, 2009-2014 MHP Sandıklı Belediye Başkanlığı, 25. Dönem MHP Afyonkarahisar 4. Sıra Milletvekili Adayı olarak bir nefer gibi partinin bütün organlarında görev aldım. Kendimi bildim bileli ailemi, emeğimi, alınterimi yani kısacası ömrümü adadığım mensubu olmaktan onur ve gurur duyduğum Milliyetçi Hareket Partisi'nden şuan ki Genel Merkezin ve yönetiminin uygulamış olduğu politikaların Milliyetçi-Ülkücü fikriyattan uzak olması sebebiyle MHP’den istifa ediyorum “dedi.

 

Ama ayrılırken yanımıza fikirlerimizi, hayallerimizi ve ülkülerimi de alıp gidiyorum. Sadakati yalnızca bu millete olan, hizmeti kutsal bildiği davasından başka yere nasip olmayan Ülkücüler, ihanetle ve başkalarına hizmet etmekle itham edildiğinden beri vicdani bir mücadele veriyoruz. Ülkücüler ve milliyetçiler şuan ki MHP yönetimi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden keyfi uygulamalarla ihraç edilip kıyım yapılmaktadır. Yıllar boyu verdiğimiz emek ve çabalar yok sayıldı, ahde vefa unutuldu, kardeş kardeşe düşman edildi. Ömrünü bu davaya adayanları, makam ve mevki uğruna kaostan beslenenlere yem etmeye çalıştılar. İçimiz kan ağlasa da, davamıza kimsenin dil uzatmasına müsaade etmedik. Öfkemizi ahde vefamızın önüne geçirmedik. Fakat bu durum öyle bir hal aldı ki Ülkücü refleks kendini göstermezse, yarım asırlık mücadele tarih kitaplarına hak etmediği şekilde girecek, Ülkücü şehitlerden alınan miras yok olup gidecektir. Bu sebeple bugün burada istifa eden bizler, bu maziye sahip çıkmak için istifa ediyoruz. Konuşanlar olacaktır, dedikodu çarkını bizim aleyhimize döndürenler olacaktır. Biliniz ki bizler kutsal bir davanın takipçileri olarak yaşamaya ve o davanın gerektirdiği gibi davranmaya devam edeceğiz. Allah doğru yoldan ayrılmayanlardan eylesin.

 

MHP’nin milliyetçilere, ülkücülere ve parti tabanına kulaklarını tıkaması gibi yaptığı ve yapmaya devam ettiği birçok yanlış uygulamaları doğrultusunda MHP’de siyaset yapmanın hiç bir anlamı kalmamış olduğundan dolayı bundan sonra siyasi yaşamımı Türk dünyasının ve İslam coğrafyasının umudu Sayın Meral Akşener'in Genel Başkanlığında kurulan İYİ Parti'de sürdüreceğim. İnşallah ülkenin tüm meselelerini çözmek adına herkesin iyiliği için İYİ Parti’de buluşmayı temenni ediyorum. MHP’de siyasi hayatını sürdürmekte olan arkadaşlarımızla da kardeşlik hukukumuz devam edecektir. Tüm sevenlerime, Milliyetçi-Ülkücü kardeşlerime ve kamuoyuna saygıyla duyururum. Allah’a emanet olun” dedi.