Sandıklı Devlet Hastanesine Afgan asıllı doktor başhekim yardımcısı oldu.

Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı

Sandıklı Devlet Hastanesine Afgan asıllı doktor başhekim yardımcısı oldu. Dr. Abdul Fettah Nur'un 2020 yılının Kasım ayında bu göreve atandığı bildirildi.

Sandıklı Devlet Hastanesi internet sitesinde paylaşılan bilgiye göre 06.08.1989 Afganistan Jawzjan doğumlu Dr. Abdul Fettah Nur, başhekim yardımcısı olarak atandı. Dr. Abdul Fettah Nur'un Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu oldu ve 2018 yılında Türk vatandaşlığı hakkı kazandığı bildirildi.

Hastanenin web sayfasında verilen bilgiye göre,

Abdul Fettah NUR; 06.08.1989 Afganistan Jawzjan doğumlu olup, evli ve bir çocuk babasıdır. İlkokul ve ortaokulu Pakistan'ın Peshawar ilinde, liseyi Afganistan'nın Jawzjan ilinde tamamladıktan sonra Türkiye'ye gelerek, Bursa'da bir sene Türkçe eğitimi aldıktan sonra 2014 yılında Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi'nde  tıp eğitimini tamamlayarak, 2014-2018 yılları arasında Samsun'da özel bir hastanede pratisyen hekim olarak görev yapmıştır. 2018 yılında Türk vatandaşlığı hakkı kazandıktan sonra mecburi hizmetini Sandıklı Devlet Hastanesinde tamamlamıştır. 2020 Kasım ayı itibari ile Sandıklı Devlet Hastanesinde Başhekim Yardımcısı olarak görev yapmaya devam etmektedir.