Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçede faaliyet gösteren motosiklet satıcıları, Sürücü Kursu Temsilcileri, Motosiklet tamircilerine için bilgilendirme toplantısı düzenledi.rnrnSandıklı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber, ilçedeki ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

Afyonkarahisar’ın Sandıklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ilçede faaliyet gösteren motosiklet satıcıları, Sürücü Kursu Temsilcileri, Motosiklet tamircilerine için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Sandıklı İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber, ilçedeki motosiklet satıcıları, Sürücü Kursu Temsilcileri, Motosiklet tamircilerine için bilgilendirme toplantısı düzenledi. Vatandaşlardan bu konuda çok sayıda şikayetler aldıklarını kaydeden Berber, kendisinin de bir Sandıklı sakini olarak motosikletlerin çıkardığı rahatsız edici seslerden son derece huzursuz olduğunu söyledi. Motosiklet kazalarında diğer araçlarla göre ölüm oranının yüksek olduğunu ifade eden Berber, “Bilindiği gibi motosiklet kazalarında diğer araçlara nazaran ölüm oranı daha yüksek. Böyle vakalarla karşılaşmamak için hepimizin üzerine büyük sorumluluklar düşüyor. Motosiklet uygulaması yaptığımız zaman vatandaşlar tarafından ‘motosiklet kötü bir şey kökünü kazıyacağız’ izlenimi çıkıyor. Halbuki her vatandaşın motosiklet kullanma hakkı vardır ancak, gerekli evrak ve trafiği olumsuz etkileyecek davranışlarda bulunmadığı sürece” şeklinde konuştu.
Halk arasında oldukça yaygınlaşmaya başlayan elektrikli bisikletlere A1 ehliyet zorunluluğu olduğunu belirten ilçe Emniyet Müdürü Berber, “Vatandaşımız ‘ehliyetsiz şekilde kullanabiliriz, bu bisiklettir’ diye düşündüğü elektrikli bisikletlerimiz için yeni hazırlanan kanunla A1 ehliyeti alma zorunluluğu var. Öte yandan vergi ve plakadan muaf olan Of-Road dediğimiz türdeki motosikletlerin (ATV) trafiğe çıkması yasaktır. Bu tür ATV’ler sadece şehir dışında trafiğin olmadığı yerlerde kullanılabilir” dedi. Toplantıda sürücü kursları temsilcilerine vatandaşların motosiklet ehliyeti almasını teşvik için gerekli kampanyaların yapılması konusunda fikir birliğine varıldı. Plakasız motosiklet satışının çözümlenmesi için motosiklet satıcılarına motosiklet satışı zamanı plaka masraflarının da eklenerek satılması önerildi.