15 Temmuz hain darbe girişiminin bertaraf edilmesinin 4. Yılı ilçemizde bir dizi etkinlikle coşkuyla kutlandı.

 

İlk olarak ilçe şehir kabristanında şehitlerimizin mezarların başında yapılan etkinliklerde mevlid-i şerif programı yapılarak ilçe müftümüz Mehmet Güler tarafından dua edildi. Kaymakam Eflatun Can Tortop, Belediye Başkanı Mustafa Çöl ve protokol üyeleri yapılan dua’dan sonra şehitlerimizin mezarlarına çiçek bıraktılar.

 

İkinci program Ulu Camiinde İlçe Müftülüğümüz tarafından şehitlerimizin ruhuna ithafen mevlid-i şerif okunması ile gerçekleşti. Programın akabinde öğle namazı kılınarak 15 Temmuz’da hayatlarını kaybeden vatandaşlarımız için dualar edildi.

 

Üçüncü program; İlçe Kaymakamı Eflatun Can Tortop, Başkan Mustafa Çöl ve beraberindeki heyet ile ilk olarak şehidimiz Gökhan Orhan’ın ailesine taziye ziyareti gerçekleşti. Buradan Gazimiz Halil Erdem’in evine giden heyet kendilerini ziyaret ederek bu özel günde kendilerini yalnız bırakmadılar.

 

Son program ise, Sandıklı Belediyesi önünde bulunan 15 Temmuz Demokrasi Meydanında gerçekleştirildi. Dezenfekte ve sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek yapılan programda; Saygı duruşu, istiklal marşı, Kuran-ı Kerim tilaveti, günün anlam ve önemini belirten konuşmaların yapılması, videolar, müzikler, belgesel yayınları, şiirler, ney dinletisi, dua ve okunan sela’lar ile sona erdi.