SANDIKLI KAPLICALARINDAN SAĞLIK TURİZMİNE
Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesi Hüdai Kaplıcası’ndaki Park Termal Hotel, 2 milyon 500 bin üyesi bulunan Deutscher Medical Wellness Vereband ile anlaşma yaparak sağlık sektöründe de hizmet vermeye başladı.
Park Termal Hotel’de gerçekleştirilen imza töreninde konuşan Alman Medikal Wellness Federasyonu Başkanı Lutz Lungwittz, “Türkiye’de anlaşmaya vardığımız ilk otelimiz bu otel. Afyonkarahisar ve Sandıklı, termal otel konusunda önemli atılımlar attı. Zafer Havaalanı’nın hizmete açılması ile büyük bir eksiklikte giderilmiş olacak” dedi.
Park Termal Hotel Genel Müdürü Ahmet Yılmaz Yavuz ise yaptığı konuşmada, “Yaklaşık 2.5 yıl önce açıldık.Önemli adımlar attık. Bu konuda Kaymakam Ali Candan ve Belediye Başkanı İsmail Elibol’dan büyük destek gördük.Bu anlaşma ile yurt dışına da açılıyoruz.Sosyal güvencesi olan Avrupa’daki sağlık hizmetinden faydalanmak isteyenlere termalimizin yanında sağlık hizmeti de vereceğiz. Burada sağlık hizmeti alanlar ödeme yapmayacak.Ödemeler bulundukları ülkenin sosyal güvenlik kurumları tareafından ödenecektir. Ayrıca kültürel turlara da ağırlık veriyoruz. Akdağ ve Frig Vadisi’ni yurt dışında da tanıtacağız” diye konuştu. ALİ BAYAR (İHA)