rnrnAHİLİK KÜLTÜRÜ, ÇIRAKLIK VE MESLEKİ EĞİTİM HAFTASI KUTLANDIrnrnAfyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Ahilik Kültürü, Çıraklık ve Mesleki Eğitim Haftası kutlandı.rnSandıklı Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile Ahilik ...

Gözden kaçırmayın

ERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYORERKMEN’DE SERA YAPIMINA BAŞLANIYOR

AHİLİK KÜLTÜRÜ, ÇIRAKLIK VE MESLEKİ EĞİTİM HAFTASI KUTLANDI Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Ahilik Kültürü, Çıraklık ve Mesleki Eğitim Haftası kutlandı.
Sandıklı Mesleki Eğitim Merkezi’nde düzenlenen program ile Ahilik kültürü, Çıraklık ve Mesleki Eğitim Haftası kutlandı. Programa İlçe Kaymakamı Ali Candan, İlçe Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Mustafa Kemal Çelik, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Berber, İlçe Milli Eğitim Müdürü Emin Karaosman, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri Ufuk Taşbaş, İsmail Sarıçiyil, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kutlama programında, Sandıklı Mesleki Eğitim Merkezi’nde görevli öğretmenler ve öğrenciler tarafından mesleki eğitimin önemi, Ahilik kültürü ve Ahi Evren anlatıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odası tarafından düzenlenen Şed Kuşatma töreninde bakırcı esnafının huzurlarında bir çırağın sınanarak, bakırcılık işi yapması ve dükkan açmasına müsaade edilerek mendil kuşatmaları beğeniyle izlendi.
Programın sonunda şed kuşatılan çırak adayı konuklara lokum dağıtırken, bakırcı ustaları ve protokolün hatıra fotoğrafı çektirdi. ALİ BAYAR (İHA)