Gözden kaçırmayın

Belediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda MesajıBelediye Başkanı Mehmet Zeybek’in Veda Mesajı



Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği (AFSAYAD)  tarafından, çocukların ve yetişkinlerin hayatlarına sanatla dokunmak amacıyla  “Sanatla Köprü” projesi başlatıldı. Proje kapsamında merkeze bağlı Küçükçobanlı ilkokuluna giden dernek üyeleri çocuklarla kilden kelebek ve kuş motifleri ile çalışma yaptı. Çocukların anneleri de kara kalem çalışması ile ilk kez resim yapmanın heyecanını yaşadı.



Toplumun her kesimine sanatı ulaştırmak amacı ile kurulan AFSAYAD, “Sanatla Köprü” projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında merkeze bağlı Küçükçobanlı Köyü’nde ki ilkokula giden dernek üyeleri çocuklarla birlikte kilden kelebek ve kuş motifleri kullanılarak sanatsal çalışma yaptı. İlk kez kille tanışan çocuklar kendi yaptıkları ürünleri güneşte kurutup daha sonra boyama çalışması yaptı. Etkinliğin bir diğer kısmı ise çocukların annelerine yönelikti. Annelerde, Ressam Başak Nakilcioğlu’nun koordinesinde kara kalem çalışması ile ilk kez resim yapmanın keyfini yaşadı. Etkinliğin amacının, kaliteli zaman geçirmek ve sanatın toplumun her kesimine ulaşmasını sağlamak olduğu vurgulandı.



İLK KEZ KİLLE ÇALIŞTILAR



Dernek Başkanı Başak Nakilcioğlu, etkinlik kapsamında konuşarak, bu etkinlikteki çocukların daha önce kille hiç çalışma yapmadıklarına dikkat çekerek,  “Bu etkinliğimiz sanat etkinliği. 23 Nisan için böyle bir etkinlik düzenledik. İmkansızlıklardan dolayı farklı malzemelerle çalışma yapamayan öğrenciler için böyle bir etkinlik tertip ettik. Bu öğrencilerimiz daha önce kil ile çalışma yapmamış. Bizde bugün kil ile kelebek ve kuş fonlarını kullanarak çalışma yaptık. Her biri istediği gibi süsledi. Daha sonra bu çalışmalar boyanacak. Onlar için çok farklı daha önce yapmadıkları bir etkinlik. Ben bugün çok eğlendim. Kendi adıma konuşmak gerekirse çocuklarla çalışmayı çok seviyorum. Çocukların da çok mutlu olduklarını gözlemledim. Üye arkadaşlarımızda çocuklarda hep birlikte keyif aldık.” Dedi



YETİŞKİNLER RESİM YAPTI



Nakilcioğlu, çocukların annelerine yönelik düzenlenen resim çalışmasının amacının da yetişkin bireylerin kendilerine kaliteli zaman ayırmaları olduğunu söyledi. Nakilcioğlu, konuşmasının devamında şunları söyledi: “Yetişkinliklerle bir etkinliğimiz daha oluyor. Burada ben şunu düşündüm. Gelir düzeyimiz ne olursa olsun, kendimize vakit ayırmak yetişkinler için çok zorlaşıyor. Kaliteli zaman geçirmek giderek zorlaşıyor. Sanatında en temel  etkilerinde biriside bu diye düşünüyorum. Biz ne yaparsak yapalım kitap okuyalım müzik dinleyelim, ne yaparsak yapalım kendimize vakit ayırmış oluyoruz. Temiz bir vakit ayırdığımızı düşünüyorum. Yetişkinlerde bugün kendilerine vakit ayırsınlar, istedim. Çok keyifli bir zaman geçirmelerini istiyorum.”



ETKİNLİKLER DEVAM EDECEK



Derneği Yönetim Kurulu üyelerinde Aslıhan Alaca, gerçekleşen etkinlikle çocukların çok mutlu olduklarını kaydederek, bu tür etkinliklerin devam edeceğini söyledi. Alaca: “Afyonkarahisar Sanat ve Yaşam Derneği, toplumun her kesiminden bireyinin sanatla vakit geçirmesini sağlamak için kurulduk. Bugünde bir köy okulumuzda kil etkinliği düzenledik. Onlarla birlikte bizlerde çalışmalar yaptık. Onların gözlerindeki mutluluğu gördük. Bizim onlarla birlikte hareket etmemiz, böyle bir ortamda sanatla buluşturmamız harika bir şey. Etkinliklerimiz artarak devam edecek. Herkesin sanatla dopdolu zaman geçireceği harika günler planlıyoruz.”



Etkinliğe Dernek Başkanı Nakilcioğlu'nun yanı sıra, dernek üyelerinden Merve Şensoy, Nalan Karcı, Sevil Kütahya, Aslıhan Alaca, Alican Şensoy, Özlem Özpınar  ve  Nail Azbay katıldı.