CHP Afyonkarahisar İl Başkanı Yalçın GÖRGÖZ'ün basın açıklaması...





Sağlık Bakanı’nın dünkü açıklamasına göre Entübe edilen hasta sayısında Afyonkarahisar Türkiye’de 3. sırada. Yoğun bakımda yatak doluluk oranı ise ilimiz %61. sırada. Bakanlığın yaptığı bu açıklamaların, gerçeklerle karşılaştırıldığında maalesef güvenilirliğini yitirdiğini görüyoruz. 



Afyonkarahisar Tabip Odası Başkanı Dr. Alev Türe geçen hafta yaptığı bir açıklamada; Afyon Devlet Hastanesi ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hastanesi covid-19 hastalarını yatarak tedavi ediyor. Bir çok hastada diğer hastanelerde ayaktan tedavi ediliyor. Benimde görev yaptığım Özel Park Hayat Hastanesi’nde hastalarımızı ayaktan tedavi ediyoruz. Yani yatarak tedaviler Devlet ve üniversite hastanelerinde yapılıyor. Bugün orada iki yoğun bakım görevlisi arkadaşımla görüştüm. Kendileri bana ciddi oranda hastalar için yer aradıklarını söylediler. Yeni yoğun bakım noktaları açmaya çalıştıklarını söylediler. Bizimde desteğimizi istediler. Normal hastaların yönlendirilmesi noktasında. Bu noktada birlikte çalışıyoruz. Yoğun bakım yatakları tamamen dolu. Yer açmaya çalışıyorlar. İlçelerdeki yoğun bakım yatakları da dolu. Yeri geliyor il merkezinden ilçelere yer olmadığı için hasta göndermek zorunda kalınıyor. İl dışına gönderemiyoruz. Çünkü oralarda dolu. Bunun şakası yok. Hepimizin anne ve babası var. Ciddi anlamda dikkat etmemiz gerekiyor” dedi. 



Covid-19 virüsünün ülkemizde görüldüğü ve artışa geçtiği andan itibaren, ilimizde de aynı oranda artışın olduğunu, dikkat edilmediğini ve açıklanan vaka, entübe, yoğun bakım ve ölen hasta sayılarının gerçeklerle bağdaşmadığını dile getirdik ama maalesef önemsemediler ya da yalanlama yoluna gittiler. 



“Ancak gerçeklerin er ya da geç ortaya çakmak gibi bir huyu vardır”. Keşke biz yanılsaydık da bu durumlara gelinmeseydi. 



Ülkemizde ve ilimizde, her dönem olduğu gibi bu salgın sürecinde de Türk Tabipler Birliği’nin (TTB) duyarlılığı tartışılmaz. Salgın sürecinde halkımızı gerçeklerle buluşturan, bilgilendiren TTB’ne minnettarız. 



Sağlıkta bile gerçekleri saptıran, halkı kandırma yoluna gidenlerin, TTB’nin kapatılması gerektiği üzerine yaptığı açıklamalar, durumun vehametini ortaya koymaktadır. 



Halkımızla birlikte TTB’nin sonuna kadar arkasındayız. #İyikiTTBvar 



Bu vesileyle bir kere daha halkımızı uyarmak istiyoruz; salgında tamamen sürü bağışıklığına bırakılmış bir dönemden geçiyoruz. Lütfen maske, mesafe ve hijyen kurallarına uyalım. 



Kendimiz, halkımız ve çocuklarımızın geleceği için salgından bir an evvel kurtulmamız için halkımızın duyarlılığı önemlidir zira bu salgından ancak toplumun duyarlılığı sayesinde kurtulabiliriz. 



Çünkü devlet “sosyal devlet” olma özelliğini yitirdiğinde, ülkenin geleceğini toplumun duyarlılığı belirler! 





Yalçın GÖRGÖZ

CHP İl Başkanı