CHP Doğa Haklarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Gülizar Biçer Karaca "Salda Gölü imara açılmıyor diyen Çevre ve Şehircilik Bakanı yanlış bilgilendiriliyor; önce projeye baksın" dedi. 

Bakan Kurum "Söz konusu dahi olamaz" demişti 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Şubat ayında Twitter hesabından Salda Gölü'yle ilgili "Salda Gölü’nün imara açılması veya etrafının betonlaşacağı şeklindeki iddia asla doğru değildir. Böyle bir adımın atılması söz konusu dahi olamaz" demişti. 

Salda Gölü'nün 'millet bahçesi' projesi kapsamında yapılaşmaya açılacağı haberlerine yönelik bugün de açıklamada bulunan Kurum, "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz" ifadesini kullandı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Biçer, Bakan Kurum'un Şubat ayındaki açıklamasının hatırlatılması üzerine "Bakan, danışmanlarını ya da ona bilgi verenleri değiştirmeli, kendisi her zaman olduğu gibi kandırılıyor. Millet Bahçesi Projesi'ni incelesin, projede oyun alanları, konaklama yerleri gibi düzenlemeler var. Biz de bakanı uyarmış olalım. Yaptığı açıklamalarla, gerçeklerin açığa çıkmasıyla komik duruma düşüyor. Önce projeyi incelesin sonra açıklama yapsın. Amaçlarını biliyoruz, vatandaşın direnişini kırmak, yanlış yönlendirmek" diye konuştu. 

Gülizar Biçer, 'imara açılacak' tartışmalarına neden olan ihaleyle de ilgili olarak 'hukuken yanlış yapılıyor' uyarısında bulundu. 

Biçer, 31 Temmuz günü TOKİ İstanbul Hizmet Binası’nda yapılacak ihalenin imar değişikliğinin kesinleşmemesi nedeniyle yapılmaması gerektiğini söyledi.

30 Temmuz saat 14:00'te Salda Gölü'nün kıyısında eylem yapacaklarını belirten Biçer, "Salda'yı seven herkesi , ülkemizin doğal kaynaklarına sahip çıkmak için, Salda'nın sessizliğine ses olmaya davet ediyorum" çağrısı yaptı. Biçer, "Halk sesini yükseltirse, halka rağmen projenin hayata geçmesi mümkün olmayacaktır" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin Maldivleri olarak adlandırılan ve Burdur sınırları içinde bulunan Salda Gölü'nün ekolojik önemini anlatan Biçer, "canlı kuma sahip Türkiye'nin tek gölüdür. Etrafında doğal güzellikler vardır. Salda'nın imara açılması durumunda Salda Gölü'nün doğal güzelliği yok olma tehlikesiyle karşı karşıyadır" ifadelerini kullandı.
BAKAN KURUM İDDİALARA CEVAP VERDİ



Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Salda Gölü'nün 'millet bahçesi' projesi kapsamında yapılaşmaya açılacağı haberlerine ilişkin açıklama yaptı. Kurum  "Millet Bahçesi projemizle Salda Gölü'nün çevresinde herhangi bir yapılaşmaya asla izin vermeyeceğiz" ifadelerini kullandı.