Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, telefonla irtibat kurarak kendilerini Jandarma personeli olarak tanıtıp üç vatandaşı dolandırmışlar!..

Gözden kaçırmayın

Afyonlu asker, trafik kazasında vefat ettiAfyonlu asker, trafik kazasında vefat etti

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, telefonla irtibat kurarak kendilerini Jandarma personeli olarak tanıtıp üç vatandaşı dolandırmışlar!..

Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde, telefonla irtibat kurarak kendilerini Jandarma personeli olarak tanıtıp, İhsaniye İlçesi Aşağıtandır köyünde ikamet eden İ.A. isimli şahıstan 10.12.2020 tarihinde (46000) TL, Sandıklı İlçesi Ballık köyünde ikamet eden Z.B. isimli şahıstan 15.12.2020 tarihinde (2) adet altın bilezik, (2700) TL ve (440) Euro ve Başmakçı İlçesi Ovacık Köyünde ikamet eden A.A. isimli şahıstan 15.12.2020 tarihinde (3) adet altın bilezik, (4) adet Cumhuriyet altını, (1) çift altın küpe ve (6000) TL nakit paranın elden alınması sureti ile dolandırıcılık olayı meydana gelmiştir.


Afyonkarahisar İl Jandarma Komutanlığı görevlileri tarafından yapılan araştırma ve takip neticesinde, bir şüpheli şahsın dolandırıcılık yapmak için il ve ilçe merkezine kadar otobüsle geldikten sonra suç işleyeceği bölgeye ticari taksi ile gittiği, suç işlemesini müteakip tekrar ticari taksi ile il ve ilçe dışına çıktığı tespit edilmiştir. Dolandırıcılık olayını yapan grubun, 34…….. plakalı gri renkli bir aracı kullandığı ve Afyonkarahisar İlinden Denizli ili istikametine doğru hareket halinde olduğu tespit edilmiş ve Denizli ili girişinde Jandarma ekiplerince durdurulmuş, araçta yapılan aramada A.D., Ş.A. ve AÇ. isimli şüpheli şahıslar yakalanmış olup araçta ve şüpheli şahısların üzerinde yapılan arama sonucunda; (14.465) TL, (105) Euro, (3) adet burma bilezik, (3) adet Cumhuriyet altını, (100) Euro bozdurulduğunu gösterir fiş, (4) adet cep telefonu ve (5) adet sim kart ele geçirilmiştir.

Şüpheliler ile yapılan mülakatta Afyonkarahisar ilinde gerçekleşen (3) Nitelikli Dolandırıcılık olayını kendilerinin gerçekleştirdiğini itiraf etmişlerdir. Yakalanan şüpheli şahıslar gözaltına alınarak mahkemeye sevk edilmişlerdir