"Sağlık çalışanlarımızın güvenli, nitelikli ve verimli bir şekilde sağlık hizmeti sunabilmesi amacıyla farklı konularda düzenlediğimiz hizmet içi eğitimler devam ediyor. Bu kapsamda Afyonkarahisar Devlet Hastanesi personeline, öfke kontrol eğitimleri verilmeye başlandı.   

Öfke, haksızlığa uğradığımızı, anlaşılmadığımızı, amacımızla aramızda bir engelin olduğunu hissettiğimizde; keyfimizi kaçıran, bizi güçsüz hissettiren, kaçınılabilir olumsuz olay veya durumlarla karşılaştığımızda bizi harekete geçmeye teşvik eden, temel duygularımızdan biridir.

Sağlıklı biçimde ifade edildiği takdirde yapıcı nitelikte olan öfke, kontrolsüzce dışa vurulduğunda; iletişim problemleri veya agresyonla birleştiğinde oldukça yıkıcı olabilmektedir. 

Bastırma, dışa vurma ya da sakinleşme şeklinde ifade bulan öfke duygusunun kontrolü üzerine gerçekleştirilen eğitimde, teorik bilgilerin yanı sıra, rol oynama uygulamalarına da yer verilerek personelin aktif katılımı sağlanıyor.  

Eğitimlerde öncelik; hastaların birincil temas kurduğu güvenlik ve hasta karşılama personeline verildi. Daha sonra diğer personele de verilecek olan eğitimler Müdürlüğümüzde ve Hastanemizde görevli psikologlarımız tarafından veriliyor.

Eğitimimizin slogan cümlesi ise şu şekilde; “Karşılaştığımız sorunun büyüklüğünü, bizim ne hissettiğimiz belirliyor.