Gözden kaçırmayın

"Eskişehir'de Acil Sağlık Hizmetleri Koordinasyon Toplantısı yapıldı"

 

Sağlık Müdürlüğü tarafından Dünya Yürüyüş Günü münasebetiyle toplumun obezite ile mücadele bilgi düzeyini artırılması, bireylere yeterli ve dengeli beslenme ile düzenli fiziksel aktivite alışkanlığı kazandırılması amacıyla etkinlik gerçekleştirildi.

 
Dünya Yürüyüş Günü kapsamında Akarçay'da düzenlenen yürüyüş etkinliğine Sağlık Müdürü Uzm Dr. Serhat Korkmaz başta olmak üzere sağlık kurumlarının idareci ve yöneticilerinin yanı sıra sağlık personeli, vatandaşlar ve öğrenciler de katıldılar.

 

Konuyla ilgili kısa bir açıklama yapan Sağlık Müdürü Uzm Dr. Serhat Korkmaz, yürüyüş yapmanın en yaygın ve en kolay uygulanan bir etkinlik olduğunun altını çizerek; "Yürüyüşü günlük aktiviteleriniz içerisine kolayca yerleştirebilirsiniz. Gün içerisinde toplu taşım aracı kullanıyorsanız ineceğiniz yerden bir –iki durak önce inip yürüyebilir veya arabanızı gideceğiniz yerin önüne değil birkaç sokak uzağa park ederek gideceğiniz yere yürüyebilirsiniz. Size en yakın belediyelere ait yürüyüş yollarından veya Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne ait spor tesislerinden faydalanabilirsiniz. Tek başınıza egzersiz yapmaktan hoşlanmıyorsanız arkadaşlarınızla yürüyüş grupları oluşturabilirsiniz. Yürüyüşü ailece birlikte zaman geçireceğiniz keyifli bir aktiviteye dönüştürebilirsiniz." dedi.

Günümüzde toplumun fiziksel aktivite konusunda bilgi düzeyinin yetersiz olması, fiziksel aktivitenin sağlık için öneminin yeterince anlaşılamaması ve giderek daha hareketsiz bir yaşam tarzının benimsenmesi, toplumda obezite, kalp-damar hastalıkları, hipertansiyon, diyabet, osteoporoz gibi kronik hastalıkların görülme sıklığını artıran önemli nedenlerden biri olmasına dikkat çekilen etkinliğe Sağlık Müdürü Korkmaz'ın yanısıra Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Deniz Fırat, Sağlık Hizmetleri Başkanı Dr. İbrahim Karadağ ve Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Mehmet Duran da katıldı.