Dinar Belediye Başkanı ve Ulusal Yaşlılık Konseyi Başkanı Saffet Acar, Tazelenme Üniversitesi Antalya Kampüsü öğrencileri ile buluştu.

 

Üniversite öğrencilerine Yerel Yönetimlerde Yaşlılık Hizmetleri konusu hakkında bilgin veren Başkan Acar; sunumundan önce yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi.

 

“Bugün burada sizlerle olmaktan dolayı büyük bir sevinç ve mutluluk duyuyorum, Sizlerin derslere olan ilgisini, azmini ve ders çalışmaktan duyduğunuz zevki zaman zaman gerek basından gerekse değerli hocalarımızdan işitiyorum.

 

Sizlere üniversitemizde ders vermek ve dersi paylaşmak beni ayrıca heyecanlandırmaktadır.

 

2016 yılında kurduğumuz Tazelenme Üniversitemiz, geçmişi çok yeni olmasına rağmen hızlı ve emin adımlarla ülkemizde başarılı bir girişim olarak adını tarihe yazdırmıştır.

 

Akdeniz’de doğan bu Eğitim Ruhu; İzmir, Muğla, Ankara, İstanbul, Burdur, Gaziantep başta olmak üzere ülkemize yeni bir eğitim modeli kazandırmıştır.

 

Bilginin güç, bilimsel üretimin üstünlük ve bilgi paylaşımının esas olduğu günümüzde üniversitemiz bilgiye erişimi kolaylaştırmak, gelişim ve yenilikçilik esaslı projeleri üretmek, toplumla buluşmak ve belki de en önemlisi, halkın üniversitesi olmakla yükümlüdür.

 

Üniversite kampüslerine yeni bir reform hareketi olan bu girişime; Akdeniz Üniversitesi öncülük ettiği için başta Sayın Rektörümüze ve Akdeniz Üniversitesi yetkililerini tebrik ediyor ve kendilerine şükranlarımı sunuyorum.

 

Yaşam Boyu Öğrenme ve Aktif Yaşam konusunda ki üretici ve farklı perspektifinden dolayı böylesine nezih bir programı ülkemize kazandıran, bunun için gece gündüz demeden çalışan çok değerli dostum, kardeşim, hocam Prof. Dr. İsmail Tufan’a da sizlerin huzurunda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.

 

Günümüzde ekonomik yaşamı, sosyal ve kültürel değerleri biçimlendiren en önemli kavram, doğru ve güvenilir bilgidir.

 

Çağdaş toplumun önünü açan, özgür ve eleştirel düşüncenin, sorgulama ve araştırmanın, yenilikçi ve girişimci anlayışın asıl kaynağı üniversitelerin yapı taşı olan bilgi, çıktısı ise bilgili insandır” dedi.

 

Daha sonra Yerel Yönetimler ve Yaşlılık Hizmetleri konusundaki sunumu anlatan Belediye Başkanı Saffet ACAR üniversite öğrencilerinden gelen soruları yanıtladıktan sonra program sona erdi.