Saadet Partisi Afyonkarahisar Merkez İlçe Başkanı Orhan Arslan'ın basın açıklaması.


Kıymetli basın mensupları, çok kıymetli dava kardeşlerim hepinizi hürmetle selamlıyorum esselamü aleyküm. 

Bugün  5 Nisan 2021 Pazartesi. Yeni haftanın ülkemize ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

PANDEMİ SÜRECİ
Ülkemizin pek çok ilinde hafta sonu sokağa çıkma yasağı vardı. Neden sokağa çıkma yasağı vardı? Söylediklerine vaka sayısı artıyordu. Peki bu vaka sayısının artışını nereden buldular? PCR testi ile. Bu testin hatalı pozitif sonuç verdiğini DSÖ bile itiraf etmişken, bilim kurulunun hala bu testte ısrar etmesinin sebebi nedir? Grip ilk baharda ve son baharda her zaman artış gösterir. Buna ilaveten geçtiğimiz günlerde bir gün içerisinde adeta 4 mevsim yaşanmıştır. İnsan bedenin ani değişen bu hava şartlarına direnç gösterememesi sonucu soğuk algınlığı ya da grip olması son derece normal bir durumdur. Ne var ki artık grip yok. Niye böyle söylüyorum? DSÖ ve Sağlık Bakanlığı’nızın verilerine göre geçen yıl Mart ayından itibaren grip vakası 0 (yazıyla sıfır) dır. Nitekim bu durum Sağlık Bakanı’na sorulduğunda ‘bu senenin mevsimsel gribi covid-19’ demiştir. Hal böyleyken hangi vaka artışından söz edilebilir? Deniliyor ki ölümler var. Gene Sağlık Bakanı’mızın yaptığı açıklamaya göre geçen yıl ülkemizde hayatını kaybeden kişi sayısı, daha önceki yıla göre daha az. Bütün bunlar ortada iken dün söylediğinin bugün tersini söyleyen bilim kurulu üyelerinin tedbir adı altında hayatımıza getirdiği yasaklar kabul edilemez. Zaten kendi içinde bile çelişkilidir. Mesela güneş ışığı virüsleri öldürür, ancak bunlar evden çıkmayın diyorlar. Güya en çok bulaşma ev içinde oluyor diyen kendileri, evden çıkmayın diyen yine kendileri. Açık hava iyi gelir diyen kendileri, semt pazarlarını kapatıp vatandaşı kapalı alanlara iten kendileri. Kalabalık ortamlardan uzak durun diyen kendileri, küçük esnafı kapattırıp zincir marketlere milleti doluşturan yine kendileri. Allah aşkına şu saçmalıklara bir son verilsin. Alınan tedbirlerin yarardan çok zararı olduğunun farkına varılsın. 

FAİZ-ENFLASYON    
Yaşanan süreçte Türkiye’de zaten var olan kriz daha da derinleşmiştir. Ne yazık ki iktidar ve Sn. Cumhurbaşkanı bu problemlere çözüm üretemiyor. Bu sebeple de her geçen gün sıkıntılarımız daha da derinleşiyor. Sn. Cumhurbaşkanı problemi hep Merkez Bankası başkanlarında arıyor. Son 2 yılda 4 Merkez Bankası Başkanı’nı değiştiriyor. Enflasyon aldı başını gidiyor. Merkez Bankası faizi %19’u bulursa enflasyonun artmaması mümkün değil. Para bulamayınca Merkez Bankası faizleri mecburen yükseltiyor, %7-8’leri çok görenler, bugün %19’lara çıkardılar faizi. Şirketler, şahıslar bu faiz üzerinden borçlanıyor ve bu faiz maliyete dahil edildiğinden fiyatlar artıyor. Bu faiz oranları ile herhangi bir esnafın, çiftçinin kendi problemlerini çözmesi mümkün mü? Elbette mümkün değil. 

DEVLET GARANTİLİ İŞLER.
Şimdi, Kanal İstanbul çok ama çok verimli, bize milyarlar kazandıracak bir proje diye takdim ediliyor. Türkiye’nin en büyük yatırımı olacakmış ve garanti verilecekmiş. Biz bu garantiyi otobanlardan, havalimanlarından, köprülerden biliyoruz. İşte Zafer Havalimanı’ndaki durum. Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Hüseyin Keskin’in son 5 yıllık açıkladığı verilere göre şirkete 30 milyon 605 bin 786 Euro görevli şirkete garanti edilen yolcu ödemesi yapıldı. Bu rakam 2016-2020 yıllarında garanti edilen yolcu farkı. 2012 yılından 2020 yılına kadarki ödeme tutarı da 45 milyon 891 bin 152 Euro'yu buldu. Maliyeti ne kadardı bu havalimanının? 50 milyon Euro. Yani şirket yaptığı masrafı seneye çıkartıyor. Geriye kalan 21 yıl şirketin kar hanesine, milletimizin zarar hanesine yazılacak. Burada bir noktaya da dikkatinizi çekmek istiyorum; verilen yolcu garantisi Eoru üzerinden olduğu için kurdaki artış şirketin lehine oluyor. Buradaki hata payı ne kadar? % 98. Geçenlerde Sayın Veysel Eroğlu meteorolojide % 90 doğru tahmin edebiliyoruz demişti. Keşke tahminleriniz yolcu garantili, geçiş garantili ihalelerinizde de %90 olsaydı. Keşke işsizlikte % 90 olsaydı. Keşke enflasyon tahmininizde % 90 olsaydı. Keşke kur tahminleriniz % 90 olsaydı da bugün bunları konuşmuyor olsaydık.

ADALET
Ne yazık ki ülkemiz sadece ekonomi alanında değil her alanda savrulmaktadır. Adalette yaşanan savrulmaya bir örnek olarak 31 Mart seçimlerinde yaşanan bir diyaloğu aktarmak istiyorum. İçişleri Bakanı Soylu 31 Mart Seçimleri döneminde herkesin gözü önünde, kameraların karşısında PKK ile Saadet Partimizin sözleşme imzaladığını iddia etmiş, parti mensubu iki kardeşimiz de;
‘Yalan! Eğer böyle bir anlaşma varsa, Allah bu anlaşmayı yapanların belâsını versin!’ deyince Soylu, bu kardeşlerimize;
“24 Haziran’da Saadet Partisi sattı bu milleti, hadi oradan densiz. Karamollaoğlu sattı. Densiz, ne söylüyorsun? Utanmadan bir de milletin içine çıkıyorsunuz." dedi.
Hukukun işlediği, güçlünün değil hukukun gücünün olduğu bir ülkede iftira eden, hakaret eden ceza alması gerekirken bu hakaretlere, iftiralara karşı çıkan Saadet Partili iki kardeşimiz ceza aldı. Ne zaman ceza aldı? İnsan Hakları Eylem Planı açıklandığı bu günlerde. Anayasa çalışmalarının yapıldığı söylenen bugünlerde. Hukuk ve adalette reform yapılacağı söylenen bugünlerde. Şimdi size nasıl güvenelim? İftiralarla, baskılarla ve yalanla bizleri sindirmeye çalışanlar bilmeli ki bu çabaları boşa çıkacaktır. Ne olursa olsun biz milletimiz için hizmet etmeye devam edeceğiz. Adil bir düzeni ve Yaşanabilir Türkiye’yi muhakkak kuracağız Allah’ın izniyle. 

AFRAY
Afray konusuyla alakalı olarak Sayın Başkan, caddelerin yetersiz ve işletme maliyetinin yüksek olması sebebiyle bu işten vazgeçtiklerini ifade etti. Öncelikle bir hatada ısrar etmemelerinden dolayı kendilerine teşekkür ederim. Hatırlanacağı üzere biz bu işe en başından itibaren karşı çıkmıştık. Yeterli nüfusumuz olmadığını, otobüslerin bile yolcu bulamadıkları bir yerde tramvayın doğru olmadığını defaatle dile getirmiştik. O zaman bizi eleştirenleri kendi vicdanları ile baş başa bırakıyorum. Seçim zamanlarında vizyon projemiz diye sunulan bir projenin ne kadar üzerinde çalışıldığının takdirini de halkımıza bırakıyorum.

KARAYOLLARI ALT GEÇİTİ
Karayolları Kavşağına yapılacak olan alt geçitin ihalesinin yapıldığını bildirmiştir. Yapılan ihalenin hayırlı olmasını temenni ederek geçen hafta da belirttiğim iki hususu tekrar hartırlatmak istiyorum. Yapım esnasında trafik yoğunluğunun en aza indirilmesi için alternatif yolların iyi planlanması gerekmektedir. İşin yapım süresi maksimum 3 ay ile
sınırlandırılmalıdır. 

MİLLET BAHÇELERİ
Millet Bahçeleri çalışmalarının devam ettiğini belirtmiştir. Yaşadığımız süreç göstermektedir ki; insan evden çıkmadan, gezmeden, dolaşmadan, millet bahçelerine gitmeden, parka gitmeden yaşayabilmektedir. Ancak aç yaşayamaz. Dolayısıyla keşke bu emeklerinizi, enerjinizi, gayretinizi 500 kişinin çalışabileceği, 1000 kişinin çalışabileceği bir fabrika kurmak için değerlendirseydiniz. Halkımızın ekonomik düzeyi yükseldikten sonra park bahçe işlerine sıra gelseydi daha güzel olurdu.
Bu düşüncelerle hepinize teşekkür ediyor, hayırlı günler diliyorum.