Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı Kudüs için miting düzenleyeceklerini açıkladı. Düzenlenecek Büyük Kudüs mitingi 9 Şubat Pazar günü saat 14:00’de  Yeni Kapı Meydanı İstanbul’da gerçekleşecek.



Konuyla ilgili konuşan Saadet Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Adnan Şenel:“Kudüs için meydanlardayız”dedi.





1967 savaşından sonra Filistinliler’in göçe zorlandığını ifade eden İl Başkan Şenel: “ABD Başkanı Trump, geçtiğimiz günlerde 'Yüzyılın planını' açıklamıştır. Bu açıklamaların bir anlaşma olmadığını, aksine yüzyılın zorbalığı, yüzyılın kastı olduğunu görmekteyiz. Bu anlaşmaya hükümetimizin tavır alması desteklenecek bir tutumdur fakat biz bunu da yeterli bulmuyoruz. Bir an önce İslam dünyasında bir organizasyon sağlanmalı. Bunu da ancak Türkiye yapabilir. Bu adımı hükümetin ve devletin samimiyetle atması gerekir. 1947 yılında Filistin topraklarında çok az sayıda Yahudi vardı. 1949 yılından itibaren başta İngiltere olmak üzere ABD'nin de katkı ve desteğiyle dünyanın her tarafından Yahudiler getirilip, buraya yerleştirildi. 1967 savaşından sonra Filistinliler, göçe zorlandı. Bugün dünyanın her bir noktasına Filistinliler dağılmıştır. 1947'den önce olmayan bir devlet, 1947'den sonra buradaki halkı vahşet uygulayarak kendi topraklarından çıkarmış. Biz, İsrail diye bir devlet tanımıyoruz. Onlar bizim gündemimizde de değil. ABD, çok meraklıysa ve İsrail'i seviyorsa kendi topraklarından İsrail'e versin”dedi.



Kudüs ümmetin nalıdır diyen Başkan Şenel: “Dünya 9 Şubat'taki Mitingi izleyecek. Ne zaman Filistin konusu açılsa, Millî Görüş harekâtı ya meydanlarda ya mitinglerde ya da basın yayın kuruluşlarında. Filistin'e biz sahip çıkıyoruz. 9 Şubat'taki Büyük Kudüs Mitingi bu kapsamda büyük önem arz etmektedir. Bütün dünyaya canlı yayınla bu miting verilecek. Yenikapı'da yapılan bütün büyük mitinglerden sonra bir hareketlilik olur. Belki bizim mitingimizden sonra dünyanın çok farklı noktalarında da bu vahşete ses çıkaracak olanlar olacak. Biz, işaret fişeği oluyoruz her zaman. Kudüs, ümmetin malıdır. Ben Müslümanım diyen Amenna ama Müslüman olmayan ama ben de insanım diyen her kişinin de buradaki zulme, şiddete ve katliamlara sessiz kalmaması gerekir”dedi.