Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından haftalık olağan basın toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Adnan Şenel, Türkiye’nin bütçesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..

Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından düzenlenen haftalık basın toplantısında konuşan Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, Türkiye’nin gelir dengesinin gider dengesini karşılamadığını söyleyerek, “2018 yılı beklentilerine göre 80 milyar TL bütçe açığı var. Tarihten ders almak lazım. Bu kısır döngü Osmanlı’yı çökermiştir” dedi.



Saadet Partisi İl Başkanlığı tarafından haftalık olağan basın toplantısı düzenlendi. Yapılan toplantıda konuşan İl Başkanı Adnan Şenel, Türkiye’nin bütçesi konusunda açıklamalarda bulundu.



Şenel, “Gündemin en önemli başlıklarından birisi 2019 Bütçesi.23 ekim itibariyle Plan Bütçe Komisyonu’nda görüşülmeye başlandı. Tasarıya göre; 2019 yılında; 880 milyar 360 milyon lira gelir, (2018 Gelir Hedefi 821.8 Milyar TL) 960 milyar 976 milyon lira harcama hedefleniyor. (2018 Gider Hedefi 893 Milyar TL) Yani 80 milyar 360 milyon liralık bütçe açığı var. (2018 Beklenen Bütçe Açığı 72 milyar.) Tarihten ders almak lazım. Bu kısır döngü Osmanlı’yı çökermiştir” dedi. 



Şenel, “Bütçe rakamları bir iktidarın kimliğini ele verir. Bu rakamlar üzerinden 2019 bütçesinin röntgenini çektiğimizde 4 sonuç görüyoruz. Bu bütçe Türkiye bütçesi değil külliye bütçesidir. Bu bütçe üretim bütçesi değil tüketim bütçesidir. Bu bütçe kalkınma bütçesi değil oyalama bütçesidir. Bu bütçede. Emekli yoktur. Asgari ücretli yoktur. Memur, işçi, emekçi yoktur. Kıt kanaat ayakta durmaya çalışan esnaf ve sanatkâr yoktur. Çiftçi, üretici yoktur. Aslan payı her yıl olduğu gibi bu yılda rantiyeciye, bir avuç mutlu azınlığa aktarılacaktır. Yine en çok faiz lobisi kazanacaktır. Rakamlar bunun habercisidir” diye konuştu.