Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, Afyon mitinginde partisine "particik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya üzerinden yüklendi.

Gözden kaçırmayın

Afyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantıAfyonkarahisar'da CHP İl Başkanlığı ve adaylarıyla toplantı

Saadet Partisi İl Başkanı Adnan Şenel, Afyon mitinginde partisine "particik" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sosyal medya üzerinden yüklendi.



Şenel, Cumhurbaşkanı'nın Afyon'da yapmış olduğu açıklamada Afyonkarahisar'daki Afyon Kocatepe Üniversitesiyle ilgili olarak şaşırtan bir açıklamada bulunduğunu ifade etti.
Şenel, Afyon'da toplu açılış töreninde konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, ilginç bir gafta bulunduğunu iddia etti.

Şenel :”Cumhurbaşkanı Erdoğan, 1992 yılında bağımsız bir üniversite olarak eğitim-öğretim hayatına başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin AKP döneminde kurulduğunu söyleyerek daha önce gerçekleştirmiş olduğu yanılgılara benzer bir yanılgıda bulundu.” Dedi.

Şenel, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 3 Temmuz 1992 tarihinde ve 3837 sayılı Kanunla kurulan ve eğitim-öğretim hayatına 10 Kasım 1992 tarihinde başlayan Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kuruluşu ile ilgili sözlerini şaşkınlıkla karşıladıklarını ifade etti.

Afyon Kocatepe Üniversitesi'nin kendi dönemlerinde kurulduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, şu açıklamayı yaptı:

"45 bin öğrencinin eğitim gördüğü şehrimize ikinci devlet üniversitesini, Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ni biz kurduk. Birinciyi de biz kurduk."

Şenel, Afyon Kocatepe Üniversitesinin, 1974 yılında Anadolu Üniversitesi'ne bağlı bir yüksekokul olarak kurulduğunu belirtti.