SAADET PARTİSİ AFYON KARAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN HÜSEYİN UĞURLU'NUN BASIN AÇIKLAMASI:

Gözden kaçırmayın

Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..Fatih Erbakan, AK Parti'ye seslendi!..

SAADET PARTİSİ AFYON KARAHİSAR BELEDİYE BAŞKAN ADAYI HASAN HÜSEYİN UĞURLU'NUN BASIN AÇIKLAMASI:



Değerli İl Başkanım, İl Genel Meclisi adaylarımız, Belediye Meclis Adaylarımız, Güzide basınımızın değerli temsilcileri, Değerli Afyonkarahisarlı Hemşerilerimiz kıymetli arkadaşlar hepinizi saygıyla, sevgiyle ve muhabbetle selamlıyorum. Teşriflerinizden dolayı hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.

Bugün kahramanlık destanımız 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 104. yıl dönümü. Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal ve Çanakkale şehitleri olmak üzere tüm şehitlerimizi saygıyla ve minnetle anıyoruz. Bugün yüreğimiz buruk, Çanakkale’de 104 yıl önce Ecdadımızın şanlı direnişi ile mücadele edemeyenler, şimdi Cuma namazı için camiye gelen masum sivillerin hayatlarına kastetmiş, adeta dedelerinin intikamını almaya çalışmışlardır. Bu hain saldırıda camide şehit olan tüm Müslüman kardeşlerimizi de rahmet ile yadediyoruz.

Projelerimizi açıkladığımız haftalık basın toplantımıza hepiniz hoş geldiniz sefalar getirdiniz.

Bugün açıklayacağımız projelerimiz; yönetim anlayışımız, mali destek programımız, Ulaşım ve trafik ağlarımız, doğa ve çevre planlarımızla, geçmişten almış oldukları birikim ve tecrübeleriyle… dikkate alındıklarında geleceğe yön verecek olan büyüklerimiz ile ilgilidir.

“DÜRÜST OLMAK GEREKİRSE”

HALK MECLİSLERİ PROJEMİZ.

“ İstişarede bereket vardır “ diyoruz ve şehrimizin sorunlarını lokal olarak tespit edip onları çözüme kavuşturmak için “Mahalle Meclisleri” kuracağız. Belediye başkanlığı görevini teslim aldığımızda, şahsım, yardımcılarım ve ilgili müdür arkadaşlarımızla

birlikte vatandaşlarımızla birebir görüşüp taleplerini, şikâyetlerini ve önerilerini dinleyip çözüme kavuşturacağız.

MALİ DESTEK PROJELERİMİZ

Malumunuzdur ki bir şehrin kalbinin attığı yer… Esnaflarıdır, bir şehrin gelişmişlik düzeyi o şehirde bulunan esnafların alım ve satım gücü ile doğru orantılıdır.

Bu açıdan esnaflarımız ile ilgili projelerimiz en önemlileridir.

ESNAFIN GİDERLERİ AZALTMA PROJESİ

Küçük esnaf ve işletmelerin, ruhsatlandırma, reklam (tabela) vergisi , su giderleri düşürülüp zor duruma düşmüş esnaflarımıza imkan dahilinde maddi manevi destek almasına gayret edeceğiz

ESNAF MASASI ve ESNAFA DESTEK PROJESİ

Belediyemiz bünyesinde Esnaf masası oluşturacağız. Belli periyotlarda esnaflarımızla bir araya geleceğiz. Esnafımızın istihdamı arttırabilmeleri için destek çalışmaları yapacağız

HİÇBİR NEDENLE HALKIMIZDAN BELEDİYEYE ZORLA BAĞIŞ ALINMAYACAK

Ruhsat alımlarında veya diğer hizmetlerde zorla bağış toplanmayacak.

ULAŞIM ve TRAFİK PROJELERİMİZ

KAMU KURUM BİNALARINI ŞEHİR DIŞINA TAŞIMA TEŞVİK PROJESİ

Afyonkarahisar Belediye Başkanı olarak şehrin tüm semt ve mahallelerine kamu kurumlarının binalarının dengeli bir şekilde taşınması için kamu kurumlarıyla görüşerek teşvikler sunarak her türlü kolaylığı sağlayacağız. Bu sayede şehrin trafik sorununa köklü çözümler getirmiş olacağız.

İNTERAKTİF GÜVENLİK PROJESİ

PARKLAR VE SOSYAL ALANLARA MOBESE PROJESİ

Mahallelerimizdeki parklara ve sosyal alanlara güvenlik kameraları yerleştirerek güvenli hale getireceğiz.

Kameralarımıza internetten de ulaşılabilir olacak. Aileler, dilerse bu kameralara bağlanarak çocuklarını cep telefonlarından ya da bilgisayarlarından izleyebilecekler.

AKILLI DİREK PROJESİ

Akıllı Güneş Direkleri sayesinde vatandaşlar ücretsiz internet bağlantısının yanı sıra aynı anda 6 kişi telefonlarını şarj edebilecek durumda hizmet alabilecekler.

Akıllı güneş direkler aynı zamanda geceleri de aydınlatma direği olarak ta kullanılabiliyor.

Akıllı Güneş Direklerin hiçbir elektrik bağlantısı veya kablosu yoktur. 2 saatlik gün ışığı ile 1 hafta boyunca aydınlatma ve şarj kapasitesine ulaşabiliyor.Bu uygulama özellikle kent meydanları olmak üzere bir çok noktada yapılarak halkımızın hizmetine sunulacaktır

AFYONU SEV -YEŞİLİ KORU PROJELERİ

AFJET’İN YAYILMA PROJESİ

Afjetin her bölgeye yayılması için çalışma yapacağız. Hava kirliliğin önlenmesi gereken tüm önlemler alınacaktır. Afjet’e abone olanlardan alınan ilk peşinat ücretinin düşürülmesi için çalışma yapacağız.

ENERJİ VERİMLİLİĞİ VE ALTERNATİF ENERJİ

Güneş, rüzgar vb. alternatif enerji kaynaklarını sokak ve park aydınlatmaları için kullanılması için çalışma yapılacaktır.

Yüksek verimli led sokak lambalarıyla şehrimizi aydınlatacağız. Yenilenen binalarda üst düzey yalıtım teknolojilerinin kullanılmasını

sağlayacak güneş panellerini de ısıtma sistemlerine yardımcı olacak şekilde projeye dahil edeceğiz.

Çevreye duyarlı ve enerji tüketimi azaltılmış binalar oluşturacağız.

Yağmur suyunu sistematik bir şekilde toplayıp yönetmeliklere uygun bir şekilde ön arıtmadan geçirdikten sonra, çevre sulama sisteminde kullanacağız.

KİMSESİZ KÜÇÜK DOSTLARIMIZ – HAYVAN SEVERLER PARKI PROJESİ

“MERHAMET ETMEYENE MERHAMET OLUNMAZ” düsturuyla Afyonkarahisar’da başıboş dolaşan hayvanların bakımı ve ıslahını gerçekleştireceğiz. Sıcak yaz aylarında veya soğuk kış günlerinde aç-susuz kalmalarını önleyeceğiz. Hayvanların sağlığını korumak ve zarar görmelerini önlemek için Sağlık ve Bakım Merkezi kuracağız.

Yeni dönemde şehrimizde, evcil hayvan sahibi vatandaşlarımızın, hayvanlarıyla birlikte vakit geçirebileceği, içerisinde veterinerlik hizmetleri de verilecek olan Hayvan Severler Parkı inşa edeceğiz.

AFYONKARAHİSAR KALESİ VE ÇEVRESİ PROJESİ

Ulu Camii’nin civarındaki yapılar doğal görünümü bozmadan turizm amaçlı kafeler, restaurantlar, oturma ve dinlenme yerleri yapılacak.

EKOPARK PROJESI

İçerisinde yenilenebilir enerji sistemleriyle, insan ile doğa arasında bir denge kurulacak ekopark inşa edeceğiz. Parkımızda 7’den 70’e herkesin istifade edebileceği bir mesire alanı, yapay göl, mini Şelale, fitness alanları, ağaç evler yer alacak.

UFUK AÇACAK BİLİM VE TEKNOLOJİ PARKLARI PROJESİ

Genç Afyonkarahisarlı kardeşlerimizin hem ufuklarını açacak hem de eğlenirken öğrenmelerini sağlayacak Türkiye”nin İlk bilim ve teknoloji temalı parkını Afyonkarahisar’da açacağız. Bu parkın içinde robot teknolojisinden, havacılık ve uzay teknolojilerine. deniz biliminden ekolojik teknolojilere birçok alanda onlarca eğitici ve eğlendirici aktivite bulunacak.

BÜYÜKLERİMİZE ÖZEL PROJELER

Az önce de ifade ettiğim gibi özellikle son dönemde değişen ve dönüşen toplumda değerleri tam anlaşılmayan “Büyüklerimize Özel Projelerimiz….”

ŞEHRİMİZİN BİLGE İNSANLARI PROJESİ

Şehrimizde yaşayan ve yaşı itibariyle hem bilgi, hem de tecrübe noktasında birikimli büyüklerimizden seçilen bir danışma meclisi oluşturacağız.

Kanaat önderleri ile de belli zamanlarda görüşerek görüşlerini alacağız.

Afyonkarahisarımızı yönetirken bu meclis ile büyüklerimizin tecrübelerinden de âzamî surette istifade etmiş olacağız

EMEKLİ VE YAŞLILAR KOORDİNASYON MERKEZİ

Emekli ve Yaşlılarımıza daha kaliteli ve sürekli hizmet verebilmesi için belediye bünyesinde merkezler açacağız.

HÜRMET VE ŞEFKAT EVİ

Afyonkarahisarlı yaşlı büyüklerimizi istedikleri an gidebilecekleri ve barınmadan yeme içmeye, sağlıktan sosyal faaliyetlere kadar birçok konu da hizmet alabilecekleri yaşam alanları oluşturacağız. Modern zamanların en büyük sıkıntılarından biri olan ama medeniyet değerlerimize ters olması hasebiyle pek fazla dillendirilemeyen problemlere çözüm olabilmeyi amaçlayan bu projemizle elimizden geldiğince hürmet ve sevgi ile yaşlılarımızı kucaklayacağız.

EMEKLİLER İÇİN HOBİ TARIM VEYA KÜMES HAYVANCILIĞI

Emekli ve yaşlılarımızın için organik tarım veya kümes hayvancılığı yapabilecekleri, çiçek ve fide yetiştirebilecekleri küçük ölçekli hobi alanlarının oluşturulması ve elde edilen bu ürünlerin değerlendirilmesini sağlayacağız.

Değerli Basın Mensupları, Kıymetli Dava Kardeşlerim ve Muhterem Afyonlu hemşerilerim… Bakın Belediyecilik çok ciddi bir iştir…

Belediyecilik Liyakat İşidir

Belediyecilik Adalet İşidir

Belediyecilik Ahlak İşidir

Belediyecilik İnsan İşidir

50 yıllık bir davanın 1400 yıllık hassasiyet anlayışına sahip olan ve Belediye Başkanlığına talip olmuş birisi olarak.. verdiğimiz her sözün arkasında duracağımıza geçmişte olduğu gibi bu günde ve yarında hizmet anlayışımızda ve yapacağımız tüm işlerde… hesabı Alemlerin Rabbine vereceğimizin bilincinde olduğumuzu ve buna göre hassas davranacağımızdan emin olabilirsiniz..

DÜRÜSTLÜĞÜ kendimize şiar edinmiş bir Siyasi Parti olarak Afyonumuzda Belediyecilik anlayışında çığır açacağız ve Allahın izniyle Kurtuluş savaşı nasıl ki bizim İlimizden başladıysa Yaşanabilir Türkiye ve Yeniden Büyük Türkiyenin kurulmasının başlangıcıda İlimizden Milli Görüş Belediyeciliğiyle başlayacaktır…

Hepinize Saygı, Sevgi ve Muhabbetlerimi sunuyorum… Yaşanabilir bir Afyonkarahisar Sabahında buluşmak dileğiyle… Esselamüaleyküm…