Karahisar Gençlik Merkezi ve Risus Sanat oyuncularının sahnelediği Hemdert Pürneşe oyunu sonunda Umud Bağımlılıklarla Mücadele Derneği Başkanı Kemal Baykara tarafından Yönetmen Seyhun Sertan ve oyun yazarı Onur Yalçın’a Bağımlılıklarla Mücadele madalyası takdim edildi.

Oyun sonunda sahneye davet edilen Baykara:”Bu oyunu ilk defa izlediğim bağımlılıklarla ilgili bölümlerinde çok heyecanlandım ve duygulandım.Sanat yolu ile mesaj vermek en güzel yoldur.Bizim yıllardır anlatmaya çalıştığımız konu iki sahnede çok güzel işlenmiş.Büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi “Sanatsız kalan bir milletin hayat damarlarından birisi kopmuş demektir”

Sanat yapmak yetenek dışında cesaret ve fedakarlık ister bu güzel kardeşlerimizi gönülden alkışlıyor ve madalyalarını takdim ediyorum.”dedi.

Madalya takdiminden sonra Yönetmen Seyhun Sertan:” 1995'ten beri tiyatro yapıyorum. Bugüne kadar pek çok plaket, belge, çiçek aldım. Bu sefer ilk kez bir madalyamız oldu Madalyayı öncelikle Risus Sanat'ın özveriyle çalışan ekibi ve aileleri için, oyunumuzun yazarı sevgili Onur Yalçın ve elbette dün dahil olmak üzere bütün oyunlarımızda salonumuzda boş koltuk bırakmayıp ek sandalye ve hatta ayakta izlemeye katlanan seyircilerimiz adına alıyorum. UMUD Bağımlılıkla Mücadele Derneği Başkanı Sayın Kemal Baykara ve Dernek Yetkililerine bu farklı, anlamlı ve özel armağanları için tekrar çok teşekkür ederim. Kendilerine çalışmalarında kolaylıklar ve başarılar diliyorum.”dedi.