Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) düzenlenen ve AKÜ’nün de proje ortağı olduğu Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumu imza törenine katıldı.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Manisa Celal Bayar Üniversitesinde (CBÜ) düzenlenen ve AKÜ’nün de proje ortağı olduğu Avrupa Staj Fırsatları Konsorsiyumu imza törenine katıldı.

Düzenlenen törene AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte diğer proje ortakları olan CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kaan Erarslan, İzmir Ekonomi Üniversitesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Barış Özerdem, Manisa Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürü Funda Karaboran, Uşak Ticaret ve Sanayi Odası Genel Sekreteri Caner Urhan, Manisa Celal Bayar Üniversitesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi A.Ş. Genel Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Aktaş, İzmir Ticaret Odasından Oğuz Özkardeş, Yunus Emre Enstitüsü Türkoloji Bölüm Başkanı Tayfun Kalkan, TWIN AR-GE Mühendislikten Doç. Dr. Osman Çulha ve konsorsiyum ortaklarının diğer temsilcileri katıldı.

Öğrencilere AB’de staj ve öğretim elemanlarına ders verme imkanı

Proje konusunda bilgiler veren CBÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Doç. Dr. Sühal Şemşit, “Erasmus Konsorsiyumu; yükseköğretim kurumları, dernek, vakıf ve ticaret odaları gibi kurum ve kuruluşların, uluslararası öğrenci staj yerleştirmesini kolaylaştırmak için oluşturduğu bir gruptur. Proje hareketliliği 1 Haziran 2018 – 31 Mayıs 2020 tarihleri arasında olacak. Bu kapsamda 18 öğrenciye AB ülkelerinde staj, 21 personele AB ülkelerinde ders verme, 15 personele AB ülkelerinde eğitim alma olanağı tanınacak. Nihai hedefimiz; nitelikli iş gücünün istihdamının artırılması, yükseköğrenim alanlarının modernizasyonu hedeflerine katkıda bulunacak üniversite-sanayi-STK ve meslek kuruluşları iş birliği kültürünün gelişmesidir” şeklinde konuştu.

CBÜ Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ise projenin onaylanması ile birlikte gerçekleştirilecek faaliyetler kapsamında 79 bin 150 Euro hibe alındığını belirterek, “İki yıl süre ile üniversitemiz koordinatörlüğünde yürütecek olduğumuz bu proje ile 54 civarında öğrenci ve personele Avrupa Birliği üniversite ve işletmelerinde staj ve eğitim imkânı sağlamayı hedeflemekteyiz. Ayrıca konsorsiyumumuzun Ulusal Ajans nezdinde akredite olmuş olması bu konsorsiyum kapsamında yapılacak olan tüm faaliyetlerin Avrupa Birliği nezdinde de tanınacağı anlamını taşımaktadır” diye konuştu.