Afyon Kocatepe Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İzmir’de düzenlenen Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yıllık Olağan Mali Genel Kuruluna katıldı.

Gözden kaçırmayın

Bugünkü Cuma HutbesiBugünkü Cuma Hutbesi

REKTÖR SOLAK EGEV MALİ GENEL KURULUNA KATILDI

Afyon Kocatepe Üniversitesi  Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, İzmir’de düzenlenen Ege Ekonomiyi Geliştirme Vakfı (EGEV) Yıllık Olağan Mali Genel Kuruluna katıldı.

1992 yılında kurulan ve 1998 yılından itibaren Ege Bölgesindeki 10 şehrin valilikleri, belediyeleri, üniversiteleri, sanayi ve ticaret odaları, borsaları, esnaf ve sanatkârlar odaları, ziraat odaları, bölge sanayici ve işadamları dernekleri ile bölgesel şirketlerin katılımıyla bölgesel vakıf şeklini alan EGEV’in Yıllık Olağan Mali Genel Kuruluna AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak ile birlikte Divan Başkanı Fadıl Sivri, EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam ve kurul üyeleri katıldı.

AKÜ tarımda yatırım yapmak isteyenlere desteğe hazır

EGEV Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Susam’ın yönetim ve denetim raporlarını sunmasının ardından bir konuşma yapan AKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, AKÜ’de tarımsal üretimin artması için yapılan çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi. AKÜ’nün mevcut yapılarıyla birlikte Ege Bölgesinde tarım ve hayvancılık konularında ciddi çalışmalar yürüttüğünü ifade eden Solak, tarım alanında yatırım fikri olanlara her zaman destek olacaklarını söyleyerek bu konuda yatırım yapmak isteyenleri Afyonkarahisar’a davet etti.

Tıbbi ve aromatik bitkilerde Afyonkarahisar örneklemi önemli

Solak, konuşmasında Ege bölgesinde yetişen ve yetiştirilmeye müsait olan tıbbı ve aromatik bitkilerin ülke ekonomisine katkı sağlayacak biçimde yetiştirilmesi hususunda Afyonkarahisar örnekleminden yola çıkarak müştereken yapılabilecek çalışmalar konusunda bilgiler verdi. Solak, bölgede özellikle yaşlı bakım alanında merkezlerin ihtiyaçları karşılayacak biçimde açılarak ulusal ve uluslararası düzeyde hizmet vermesi gerektiğinin de altını çizdi. Termal ve sağlık turizminde bölgesel hizmetlerin ve işbirliğinin artırılmasının da önemine dikkat çeken Solak, Afyon Kocatepe Üniversitesi olarak bu tip çalışmalarda uzun yıllardır emek harcadıklarını ve gelecekteki işbirliklerine hazır olduklarını da dile getirdi