AKÜ Rektörü Mustafa Solak üniversite bünyesinde Turizm Fakültesi’nin kurulacağını bildirdi. Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Solak, Afyon Meslek Yüksekokulu öğrencileri ile bir araya geldi. Muhasebe ve Vergi Uygulamaları Programının Yönlendirilmiş Çalışma Dersi kapsamında düzenlenen söyleşide konuşan Rektör Solak, göreve geldiği günden bu yana AKÜ için yapılan çalışmaları anlattı. İdarecilik yapan kişilerin bir bakıma öğrenci gibi çalıştığını dile getiren Solak, her sabah belli fakültelerde toplantılara katıldığını çözülmesi gereken sorunlara çözüm önerileri oluşturduklarını söyledi.Solak, konuşmasının ardından öğrencilerin sorularını cevapladı.
Üniversiteler arası denklikle ilgili bir soru üzerine konuşan Rektör Solak, “Üniversite olarak bizim amacımız, sizin önce eğitiminizi belli bir standardın üzerinde sağlamak ardında da hem ülkemizde hem de dışarıda diplomanızın geçerliliğine ilişkin ne gerekiyorsa yapmak. Onun için ben göreve gelir gelmez ilk olarak kampusleri gözden geçirdim. Önceki sene ki kampusun hali ile şimdikinin halini gözden geçirin. Üniversitemiz giderek uluslararasılaştırılmaya doğru gidiyor. Bizden eğitim gören öğrencilerimiz hangi düzeyde eğitim almış ise bu diplomasını da göğsünü gere gere AKÜ mezunuyum, ‘Şu Türkçe, şu da İngilizce dilde diplomam’ deyip orada sadece basit bir mülakat ile diplomaları geçerli olacak. Bu çalışmaların sonuna geliyoruz. Büyük bir kısmını hallettik. 13-15 Mayıs tarihleri arasında bir heyet bologna süreci kapsamında üniversitemizde incelemede bulunacak. Biz sizler için yapmamız gereken ne ise onu yerine getireceğiz” dedi. Turizm programında bir öğrencinin uygulama yapamadıklarını söylemesi üzerine şaşkın bir şekilde, “Buna inanmak istemiyorum. Olur mu öyle şey derhal gereken neyse yapalım” diye karşılık veren Prof. Dr. Solak, “Afyonkarahisar 12 bin yataklı bir il. Türkiye’nin 6. büyük yatak kapasitesine sahip. Burada organize sorunu olabilir, bunu hemen çözeriz” diye konuştu.
Üniversite bünyesinde Güzel Sanatlar Enstitüsü ile Eğitim Bilimleri Enstitüsü kurduklarını ve atamaların beklendiği kaydeden Rektör Solak, “Turizm Fakültesi için hazırlıklar bitti, YÖK ‘ten de geçti, Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. Turizm ile ilgili 4 çalışma yapıyoruz. Bunlar; program içeriği, fakülte kuruluşu, ilk uluslararası termal sağlık turizmi kongresi. Termal sağlık turizmi için Haziran’da beraber olacağız. Dünyadaki 150 üst düzey insanı Afyonkarahisar’a getireceğiz, turizme destek amacıyla,. Afyon’daki termal otellerimizi dünya kamuoyuna açacağız” şeklinde konuştu.
İki yıllık meslek yüksekokullarının durumu ile ilgili bir soru üzerine Solak, şunları söyledi:
“İki yıllık meslek yüksekokulları bütün dünyada gelişmiş ülkelerde olduğu gibi bizde de önemli. Bazıları kariyer yapmak istenmiyorsa öyle programlar var ki 5 yıllık programlardan daha öncelikli. İki yıllık meslek yüksekokulları zaman zaman güncelleşme ihtiyacı olabilir. Ama kesinlikle vazgeçilmeyecek okullardır. Bütün dünyada böyle, bizde de böyle. Ama gelişen, güncelleşmeye bağlı olarak programlarını akademik personel sayısını ve içeriğini uygulama alanlarının gözden geçirtilmesi, öğrencinin hedefi neyse mezun olduğunda hedef neyse onların sağlanması gerekir. Öyle iki yıllık programlar var ki yok satıyor. Bu tür programlardan mezun olanlara anında iş var.”
Rektör Solak’a, konuşmasının sonunda, AKÜ Afyon Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Ahmet Yaramış tarafından plaket ve çiçek takdim edildi.