Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Mehmet Karakaş Ege gazeteciler Federasyonu Genel Başkanı Mehmet Abdiogulları nı makamında ziyaret etti.

 

Ege gazeteciler Federasyon Başkanı Mehmet Abdiogulları Afyon Kocatepe üniversitesi Rektörü  Mehmet Karakaş’ın nazik ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek şunları söyledi.

Abdiogulları; “Sayın Rektörüm ile yıllardır birlikte çalışmaktayız, Dün Afyon Medya sektöründe desteğini esirgemeyen Sayın hocamız, Rektör olduktan sonra da aynı hassasiyetle katkıyı sunmaya devam ediyor. Sayın hocamızdan almış olduğumuz güçle gazeteci arkadaşımız Murat Arısoy tarafından kaleme alınan ‘Gazetecilik yemini’ ni üniversitelerimizin Basın Yayın bölümlerinde okutulması ve yemin ettirilmesi için gerekli çalışmayı başlatmasını rica ediyorum. Doktorluk, Eczacılık, Avukatlık gibi birçok mesleğin kendi yemini varken, ülkemizin vazgeçilmezlerinden olan basınımızın da kendi Yemininin olması kaçınılmaz bir zorunluluktur. Gazetecilik ile alakalı Basın Yayın yüksek okulları, meslek okulları, radyo televizyon bölümleri gibi tüm üniversitelerimizde mezun olan yeni gazetecilere bu yeminin ettirilerek mezun olmaları sektörümüze faydalı olacaktır. Sizden ricamız bunu YÖK ve Cumhurbaşkanlığı nezdinde tüm okullarımıza iletilmesidir”. Dedi.

 

Sayın hocamıza Ege gazeteciler Federasyonuma yapmış olduğu nazik ziyaretinden dolayı teşekkür ederek sözlerini tamamlayan Abdioğulları gazetecilik yeminini rektör karakaş’a takdim etti.

AKÜ Rektörü Sayın Prof.Dr Mehmet Karakaş ise Afyonkarahisarımızın üniversitemizle birlikte son 10 – İS yıllık süreçte ciddi bir gelişim gösterdiğini ifadelendirerek sözlerine şöyle devam etti. Karakaş’ Biz den önce görev alan, Akünün kurulmasında öncü olan ve bu şehre bu okula katkı sunanlara teşekkürü bir borç bilirim. Akademisyenliğim ve yöneticiliğim süresince şehrimizin gelişimi ve okulumuzun şehrimizle bütünleşmesi için bir çok çalışma yaptık, bunun en önemli ayaklarından bir tanesi olan basınımızın gelişimi ve üniversitemizle olan ilişkilerini sağlıklı tutmaya çalıştık. Bunun faydasını hem şehrimiz hemde üniversitemiz gördü.

Bundan sonrada bu çalışmalara yoğunluk vereceğiz, Üniversitemizin ve şehrimizin gelişimi için ne gerekiyorsa yapmaya hazırız, bizlerde üniversitemize verdiğiniz değerden dolayı teşekkür ederim, bize verdiğiniz bu amaneti de bir üst yazı ile hem YÖK’e hem de Cumhurbaşkanlığımıza ileteceğim, tekrar teşekkür eder başarılar dilerim’ dedi.