Afyonkarahisar'a kadın bir valinin atanması, kadınlar arasında, Türkiye'de ilk defa başörtülü bir valinin Afyonkarahisar'a atanması ise muhafazakar çevrelerde büyük bir heyecan yaratırken, Yeniden Refah Partisi İl Başkanlığından şok bir çıkış geldi.

Vali Kübra Güran Yiğitbaşı'nın, Afyonkarahisar'da göreve başladığı gün Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sarıkaya'dan ve Gençlik Kolları Başkanı Cem Kuşkonar'dan tepki geldi.

Refah Partili iki isim sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarda, Vali Yiğitbaşı'nın atanmasına dolaylı olarak tepki gösterdiler ve kanıt olarak da İlahiyatçı-Yazar İhsan Şenocak'ın bir sosyal medya paylaşımını gösterdiler.

Refah Partisi Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Sarıkaya, paylaşımında, İhsan Şenocak'ın daha önce paylaştığı "İşlerini kadına bırakan topluluk felah bulamaz" hadisini paylaşarak Vali Yiğitbaşı'nı dolaylı olrak hedef aldı.

Refah Partisi Gençlik Kolları Başkanı Cem Kuşkonar'da bu paylaşımı kendi hesabından paylaşarak destek verdi.

Refah Partili iki önemli ismin, üstelik Kadın Kollarından Sorumlu İl Başkan Yardımcısının ve Gençlik Kolları İl Başkanının, Afyonkarahisar'da kadın bir valinin göreve başladığı günde böyle bir paylaşım yapması şaşkınlıkla karşılandı.

Yeniden Refah Partisi Afyonkarahisar İl Başkanı Gurfran Çetinel'in, yönetimde bulunan ekip arkadaşlarının bu paylaşımlarına ve görüşlerine tepki göstermeyerek destek verdiği belirtiliyor.