Gözden kaçırmayın

"Zac Posen'in 2008 Bahar Sezonu Koleksiyonu: Vintage Esintilerle Moda Yeniden Canlanıyor"

Ramazana Özel Tatlılar
Ramazan ayından iftar sofralarına çok daha fazla özenildiği aşikar. Bu özel ay içerisinde akşam yemeklerinden sonra tatlı tüketimi de artıyor. Özellikle oruç tutanlar iftar sonrasında leziz bir tatlı tüketmek istiyor. Bu nedenle sizler için iftar sofralarına uygun olan tatlı çeşitlerini araştırdık. İşte ramazana özel tatlı önerileri…

  • Fırında Sütlaç
Hafif bir tatlı olması nedeniyle iftar sonrasında rahatlıkla tercih edilebilecek olan fırında sütlaç, sizin için de gayet cazip bir seçenek olabilir. Özellikle sütlü tatlılardan hoşlananların favorisi haline gelen sütlaç için çok fazla sayıda malzeme kullanılması da gerekmiyor. Az sayıda malzeme ile hızlı ve kolay bir şekilde hazırlanabiliyor olması da fırında sütlaç tatlısını benzerlerinden ayırıyor.
  • Güllaç
Elbette Ramazan ayı güllaçsız olmaz! En az sütlaç kadar hafif bir tatlı olan güllaç iftar sofralarının olmazsa olmazlarından biri haline geldi. Eğer daha önce yapmadıysanız en leziz güllaç tarifine Yemek.com adresinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bu internet sitesinde mevcut olan tarifi birebir uygulamanız durumunda ustalara taş çıkartacak kadar leziz bir güllaç yapacağınızdan emin olabilirsiniz. Üstelik yapılışı da tek tek anlatılıyor.
  • Un Helvası
Oldukça az malzeme ile yapılan tatlı çeşitlerinden biri olması, un helvasının da listemize girmesini sağlıyor. Unu kavurarak yapacağınız bu helva iftar sonrasında rahatlıkla tüketilebilir. Ayrıca şerbetinin tatlı oranını da kendi damak tadınıza uygun olacak şekilde ayarlayabilirsiniz. Un helvasının içerisine arzunuza göre ceviz, fındık ya da fıstık da ilave edebilirsiniz.
  • Sultan Sarması
İtiraf edelim, bu tatlıyı hazırlamak biraz daha zor. Bir hayli emek istiyor olsa da lezzeti buna değer dedirtiyor. Özellikle iftara misafiriniz varsa mutlaka denemenizi önerdiğimiz tatlı çeşitlerinden biridir. Eğer birkaç deneme yaparsanız bir süre sonrasında bu tatlıyı hazırlamak size çok daha kolay gelecek.
  • Kazandibi
Tercihini her daim hafif tatlı çeşitlerinden yana kullanmak isteyenler için kazandibi tatlısı bir hayli cazip bir seçenektir. Bu özel tatlı çeşidini en hızlı şekilde hazırlamak isteyenler Yemek.com adresine tıklıyor. Siz de tıklayın ve bu sitede yer alan tarifi hemen uygulayın.