Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Prf. Dr. Veysel Eroğlu, Ramazan ayı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

Gözden kaçırmayın

Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..Sezer Küçükkurt, karikatür paylaştı!..



Orman ve Su İşleri Eski Bakanı ve Ak Parti Afyonkarahisar Milletvekili, Prf. Dr. Veysel Eroğlu, Ramazan ayı ile ilgili bir mesaj yayınladı.

 
Eroğlu yayınladığı mesajda şu ifadelere yer verdi;

 

"Bütün hemşehrilerimin başı rahmet, ortası mağfiret, sonu cehennem azabından kurtuluş olan Ramazan-ı Şerifini gönülden tebrik ediyorum. Bu mübarek ayın, Milletimiz, İslam âlemi ve bütün insanlık için hayırlar getirmesini temenni ediyorum.

Son 3-4 aydır Ülkemiz ve bütün dünya zor bir dönemden geçiyor. Virüs sebebiyle evlerimizden çıkmadığımız bu günlerde ister istemez ruhen ve moral bakımından zor günler yaşıyoruz. İşte tam da böyle bir dönemde Ramazan-ı Şerifin gelmesi biz Müslümanlar için büyük bir moral ve manevi destek sağlamaktadır.

Belki bundan önceki yıllarda olduğu gibi toplu iftar ve sahur sofralarında birlikte olamayacağız ama gönüllerimiz her zaman sevdiklerimizle bir ve beraber olacaktır. Ellerimiz semaya sevdiklerimiz, ülkemiz ve Müslümanlar için duaya kalkacaktır.

Oruç, manen bizlere destek sağlarken aynı zamanda bağışıklık sistemimizin güçlenmesine de katkı sağlayacaktır. Peygamber Efendimiz (SAV); “Oruç tut, sıhhat bul” hadis-i şerifiyle bu duruma işaret etmektedir.

Sağlık yönünden herhangi bir engeli olmayan her Müslümanın oruç tutması kendisine hem sıhhati hem de manevi yönden büyük katkı sağlayacaktır.

Ramazan, birlik olma, kardeş olma ve paylaşma ayıdır. Oruç tutan kişi; muhtaçların, fakir ve yoksulların halini anlar, bu sayede yardımlaşma çoğalır ve kişi kendi sahip olduğu nimetlerin kıymetini bilir. Oruç nefsin isteklerinden uzak durulmasını sağlayarak sabır eğitimine dönüşmektedir. Netice itibariyle oruç tutmak, insanın dünya ve ahiretini güzelleştirmesi bakımından önemli bir ibadettir.

Aziz Kardeşlerim,



Malumunuz Valiliğimce 2020 Yılı  Afyonkarahisar Sevgi Yılı olarak ilan edilmişti. Bu çerçevede Nisan ayı da “Yardımlaşma ve Dayanışma Ayı” olarak belirlenmiş. Özellikle bu ayda ihtiyaç sahiplerine imkânımız ölçüsünde yardım etmek, onlara destekte bulunmak bu zor günleri daha kolay atlatmamızı sağlarken yardım eden kardeşlerimize de manevi huzur ve rahatlık verecektir.

Yüce Rabbimiz Bakara Sure-i Celilesinin 195. Ayet-i Kerimesinde:

Allah yolunda infak edin ve kendinizi kendi ellerinizle tehlikeye atmayın. İyilik edin. Şüphesiz Allah, iyilik edenleri sever.buyurmaktadır.

Bu vesile ile bütün hemşehrilerimin Ramazan-ı Şeriflerini tebrik ediyor, tutulan oruçların ve yapılan ibadet ve hayır hasenatın indi ilahide duhul-i cennete vesile olmasını diliyorum.

Cenab-ı Allah ibadetlerimizi kabul eylesin, bizleri birlik ve beraberlik içinde Ramazan Bayramı'na kavuştursun. " dedi.